Operatiunea „Aripile Americii” isi ia zborul

0
551

Initiativa ecologista, Aripile Americilor isi concentreaza energia pe conservarea habitatelor necesarepasari migratoare pe teritoriul SUA supravietuirii pe termen lung a speciilor de pasari autohtone si migratoare din cele doua Americi, din ce in ce mai expuse la riscuri.

Aproape 4500 de specii de pasari se inmultesc in cele doua Americi. Mai mult de 1000 dintre acestea sunt in declin sau numarul lor scade amenintator. Nu numai pasarile sunt in pericol, ci si locurile in care-si duc existenta, care sunt, logic, si ale noastre.
Numarul speciilor de pasari din aceasta zona reprezinta aproape 50% din totalul speciilor prezente in intreaga lume. Acestea reflecta sanatatea ecosistemelor si bogatia mostenirii naturale a Lumii Noi. America Latina si zona Caraibelor au in comun pierderea habitatului si, implicit, prosperitatea.
Urbanizarea, uzul agricol si alte lucrari de dezvoltare a solului din America de Nord, continua sa fragmenteze padurile. In America Latina si in Caraibe, presiunea economica si agricola conduce la epuizarea biodiversitatii solului, esentiala in supravietuirea pasarilor autohtone si migratoare.

Pasarile Americilor sunt o bogatie a intregii umanitati. Pentru a o proteja, „Aripile Americilor” sustine crearea unei retele de zone protejate pentru a le facilita supravietuirea.
Misiunea proiectului „Aripile Americilor” este de a proteja habitatele pasarilor cu dificultati de supravietuire de-a lungul emisferei vestice. Initiativa, posibila prin efortul Canon USA Inc., doreste sa contribuie la efortul international  de conservare a speciilor de pasari amenintate din emisfera vestica.

Sursa: ecologyfund.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.