O noua comisie ONU incearca sa salveze viata pe Pamant

40% din speciile de pe Terra sunt pe cale de disparitie, potrivit Listei Rosii IUCNsalvarea biodiversitatii

230 de delegatii din 85 de natiuni au aprobat in Coreea de Sud un nou grup de experti in cadrul ONU care va avea sarcina de a proteja viata de pe Terra.

Noua comisie, denumita Science Policy Platform on Biodiversity and Ecosystem Services (IPBES) va fi constituita dupa modelul comsiei asupra schimbarilor climatice, Panel on Climate Change (IPCC) si va face legatura intre intelegerea stiintifica a pierderii biodiversitatii si deciziile politice necesare in acest domeniu.

Crearea comisiei vine dupa ce guvernele din intreaga lume nu au reusit sa ajunga la o intelegere legata de conservarea speciilor de pe Pamant, chiar daca si oamenii de stiinta si autoritatile au fost de acord ca trebuie actionat urgent.

„Alaturi de schimbarile climatice, pierderea biodiversitatii este una dintre cele mai mari amenintari de pe Pamant (…) IPBES va sfatui autoritatile astfel incat sa ia cele mai bune decizii legate de conservarea speciilor”, a declarat Caroline Spelman, secretarul de mediu din Marea Britanie.

Potrivit unor experti, lumea se afla in mijlocul unei extinctii in masa. Rosia Lista IUCN a descoperit ca aproape 40% din speciile de pe Terra ar putea desparea definitiv in urmatoarea suta de ani.

Sursa: Realitatea TV

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *