O noua sansa de amenajare a spatiilor verzi – Botosani

0
326

O noua editie a programului „Spatii verzi” a fost lansata de Mol Romania si Fundatia pentru Parteneriat Miercurea Ciuc. Editia 2008 a programului urmareste implicarea comunitatilor in proiecte de infiintare, amenajare si de reabilitare a spatiilor verzi publice.

Proiectul este destinat organizatiilor nonguvernamentale in parteneriat cu unitatile de invatamant si institutiile publice. Potrivit purtatorului de cuvant al Agentiei pentru Protectia Mediului Botosani, Narcisa Dumitriu doritorii pot solicita fonduri pentru infiintarea si reabilitarea parcurilor publice, a terenurilor de joaca sau a parcurilor scolare. Solicitantii trebuie sa respecte principiile de protectie a mediului in scopul utilizarii comunitare.

Anul acesta suma disponibila este de 50 mii euro. Iar suma maxima ce poate fi ceruta pentru fiecare proiect este de 7.500 lei. Contributia proprie este de maxim 20%, ce poate fin in numerar sau natura. Proiectele trebuie derulate intr-o perioada maxima de cinci luni, respectiv martie -iulie 2008.

„Termenul de depunere a proiectelor este de 11 decembrie. Asteptam si la aceasta editie cateva proiecte din Botosani si poate mai mult de unul finantat”, a precizat Narcisa Dumitriu, purtator de cuvant al APM Botosani. La editia 2007 a programului in Botosani au fost depuse sapte proiecte. Dintre acesta doar unul a primit finantare, respectiv cel depus de Asociatia „Stefan cel Mare” in parteneriat cu Scoala nr.14, intitulat „Un colt verde pentru maine”.

Sursa: Jurnalul de Botosani

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.