O noua structura in cadrul ANRE: Departamentul pentru eficienta energetica

O noua structura in cadrul ANRE: Departamentul pentru eficienta energetica
O noua structura in cadrul ANRE: Departamentul pentru eficienta energetica

In Monitorul Oficial nr. 574 din 1 august a.c. a fost publicata Legea nr. 121/2014 privind eficienta energetica. Potrivit dispozitiilor finale, “la data intrarii in vigoare a prezentei legi se abroga Ordonanta Guvernului nr. 22/2008 privind eficienta energetica si promovarea utilizarii la consumatorii finali a surselor regenerabile de energie, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 628 din 29 august 2008, cu modificarile ulterioare”.

Scopul prezentei legii 121/2014 il constituie crearea cadrului legal pentru elaborarea si aplicarea politicii nationale in domeniul eficientei energetice in vederea atingerii obiectivului national de crestere a eficientei energetice.

Masurile de politica in domeniul eficientei energetice se aplica pe intreg lantul: resurse primare, producere, distributie, furnizare, transport si consum final.

Pana in anul 2020 se stabileste o tinta nationala indicativa de reducere a consumului de energie cu 19%.

In vederea aplicarii prevederilor prezentei legi, se infiinteaza in cadrul Autoritatii Nationale de Reglementare in Domeniul Energiei, denumita in continuare ANRE, prin ordin al presedintelui ANRE, Departamentul pentru eficienta energetica.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *