O noua turbina eoliana la CEZ Romania

0
566
Upetrom renun?? la inten?ia de a produce piese pentru eoliene ?i revine pe zona de utilaj petrolier
Upetrom renunţă la intenţia de a produce piese pentru eoliene şi revine pe zona de utilaj petrolier
O noua turbina eoliana la CEZ Romania

GE (NYSE:GE) a anuntat astazi instalarea turbinei eoliene cu tehnologie avansata din seria 2,5 MW cu numarul 1.000. Unitatea in cauza ajunge la CEZ Romania, urmand sa fie folosita in parcul eolian Fantanele / Cogealac cu o capacitate de 600 megawati, cel mai mare proiect eolian pe uscat din Europa.

La inceputul acestui an, flota GE de turbine eoliene din seria 2,5 MW a depasit cifra de doi gigawati de capacitate instalata la nivel mondial, ceea ce reprezinta o cantitate de electricitate curata suficienta pentru a alimenta cu energie aproximativ 1,4 milioane de gospodarii europene.

Astazi, aceste turbine functioneaza in 19 tari din intreaga lume, dintre care 14 state din Europa, si au ajuns la un volum de peste sapte milioane de ore de functionare comerciala. GE a livrat primele turbine eoliene din seria 2,5 MW in 2005, catre Okeler Bruch (client: Windstrom Nord GmbH si Co Okeler Bruch KG) si catre Herzfelde (Eilers Windkraft GmbH und Co KG).

GE a furnizat 240 de turbine eoliene seria 2,5 MW pentru etapele 1 si 2 ale parcului eolian Fantanele / Cogealac din Dobrogea, una dintre cele mai promitatoare regiuni din tara in ceea ce priveste potentialul de energia eoliana. Proprietarul proiectului, CEZ Romania, face parte din Grupul CEZ, cea mai mare companie de utilitati din Europa Centrala.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.