O scoala din Timis foloseste panouri solare pentru incalzirea apei

0
367

Scoala Generala numarul 22 din Timisoara a devenit, de vineri, prima unitate de invatamant ecologica din judet, dupa ce si-a montat panouri solare pe acoperis pentru incalzirea apei.
panouri solare pe scoala
Managerul unitatii scolare a depus o solicitare la Primaria Timisoara ca sa poata folosi energia neconventionala. „Timp de 19 ani copiii de la noi nu au beneficiat de apa calda. Suntem foarte incantati de faptul ca administratia locala ne-a acceptat o astfel de solicitare si ca am devenit o scoala ecologica”, a declarat directorul Scolii Generale nr. 22 din Timisoara, Elena Samoila.

Practic, cele sase panouri solare de pe acoperis incalzesc apa menajera, iar prin nefolosirea curentului electric cheltuielile sunt reduse cu pana la 50%. Pentru ca sistemul sa functioneze este nevoie doar de lumina solara, nu neaparat de caldura soarelui.

„Ne dorim ca si in alte scoli sa introducem aceste sisteme cu energii neconventionale. Anul viitor avem in plan inca sase unitati, iar cine doreste, trebuie sa depuna cereri la primarie”, a declarat viceprimarul Adrian Orza.
Investitia in energia neconventionala a fost suportata de Primaria Timisoara. Costurile investitiei se ridica la 10.000 de euro.

Sursa: Realitatea TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.