O societate din Franta doreste sa construiasca un parc fotovoltaic la Avrig

O societate din Franta doreste sa construiasca un parc fotovoltaic la Avrig

Promovat in ultima perioada sub diverse forme si aspecte, programul energetic al orasului Avrig incepe sa atraga atentia posibililor investitori.

Recent, cu prilejul ultimei sedinte a Consiliului Local Avrig, reprezentantul unei companii frantuzesti a prezentat alesilor locali intentia de a construi in zona un parc de panouri fotovoltaice. Pentru derularea acestei investitii, francezii ar avea nevoie de 30 ha de teren si acordul Consiliului Local.
Cu prilejul prezentarii, reprezentantul societatii ce doreste sa faca investitia de la Avrig a mentionat ca exista posibilitatea incheierii unui contract de parteneriat cu orasul, in cazul in care acesta ar putea pune la dispozitie terenul necesar. De asemenea, in cazul in care proprietarii privati vor putea pune la dispozitie terenul necesar, acesta s-ar putea cumpara, daca pretul este considerat acceptabil.
Francezii au tinut sa mentioneze ca au aflat de Programul Energie Locala al orasului Avrig din mai multe surse de pe internet.
Membrii legislativului local avrigean s-au aratat interesati de propunerea societatii franceze, au multumit pentru prezentare, iar mai multi consilieri locali au considerat ca aceasta oportunitate de afacere si forma de energie e mult mai interesanta decat alte forme de energie alternativa. De asemenea, s-a exprimat speranta ca, in scurt timp, se va ajunge la o decizie, ce ar putea aduce castiguri pentru comunitate.
Inainte de a pleca de la Avrig, potentialii investitori au inmanat reprezentantului societatii ENEV Avrig (societate a Consiliului Local Avrig) un set de documente referitoare la intentiile lor pentru aceasta zona.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,352FaniÎmi place
97CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente