Peste 200 milioane de euro pentru investitii in eficienta energetica, protectia mediului si combaterea schimbarilor climatice
O zi pe saptamana fara carne, arma militarilor norvegieni in lupta cu schimbarile climatice
O zi pe saptamana fara carne, arma militarilor norvegieni in lupta cu schimbarile climatice

Armata norvegiana are intentia sa-si puna militarii sa tina un regim alimentar vegetarian, o data pe saptamana, in incercarea de a lupta impotriva unui inamic nou, si anume schimbarile climatice.

Surse oficiale de la Oslo au declarat ca personalul militar, va servi la popota, in fiecare zi de luni, hrana fara carne, ca forma de combatere a incalzirii globale.

“Este un pas pentru a proteja mediul inconjurator. Nu este vorba de economisirea banilor. Ideea este sa servim militarilor nostri o masa care respecta mediul in care traim”, a spus pentru AFP, purtatorul de cuvant al MinisteruluiApararii norvegian, Eystein Kvarving.

Regimul alimentar a fost deja introdus in una dintre cele mai mari baze militare si in curand aceasta masura va fi adoptata in toate unitatile, inclusiv de cele aflate peste hotarele tarii. Prin aceasta initiativa, se estimeaza ca se va face o economie anuala de circa 150 de tone de carne.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here