Oamenii de stiinta au inventat sticla pe care o vad doar pasarile

0
481
Oamenii de ?tiin?? au inventat sticla pe care o v?d doar p?s?rile
Oamenii de stiinta au inventat sticla pe care o vad doar pasarile
Oamenii de stiinta au inventat sticla pe care o vad doar pasarile

In fiecare an, milioane de pasari se lovesc de ferestrele transparente ale cladirilor. Datorita oamenilor de stiinta, aceasta problema va fi rezolvata in cele din urma. Un articol publicat in ziarul The New York Times dezvaluie detalii despre modul in care vietile pasarilor pot fi salvate, scrie hi-news.ru

O parte a acestui studiu a fost efectuarea unui experiment intr-un tunel subteran, in care savantii au instalat panouri de sticla. Ulterior, au fost eliberate diferite specii de pasari, unele dintre ele trecand in mod liber toata distanta tunelului, ceea ce inseamna ca testul a fost realizat cu succes.

Este dificil de a invinovati pasarile pentru ca aproximativ 356-988 milioane dintre ele mor anual din cauza loviturilor in ferestrele cladirilor. Ele pur si simplu nu le vad. Cu toate acestea, un nou tip de sticla numit de oamenii de stiinta Ornilux, si-a dovedit eficienta in rezolvarea acestei probleme. Pe fiecare dintre acestea este aplicat unstrat special care reflecta lumina ultravioleta. Ochiul uman practic nu poate identifica lumina, in schimb pasarile care vor zbura pe langa aceasta o pot vedea perfect.

Cu toate acestea, nimeni nu se grabeste sa le instaleze imediat. Cel mai probabil, arhitectorii se vor opune intrebuintarii lor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.