Obezitatea ar putea fi cauzata de lipsa vitaminei D

0
453
Administrarea dup? ureche a vitaminei D le poate provoca celor mici pietre la rinichi
Administrarea după ureche a vitaminei D le poate provoca celor mici pietre la rinichi
Obezitatea ar putea fi cauzata de lipsa vitaminei D
Obezitatea ar putea fi cauzata de lipsa vitaminei D

Cercetatorii britanici au analizat date de la 165.000 de persoane si au descoperit ca o crestere cu 10% a Indicelui de Masa Corporala (IMC) se datoreaza unei scaderi cu 4% a nivelului acestei vitamine in organism.

Calcularea Indicelui de Masa Corporala este una dintre cele mai raspandite metode de analiza a gradului de obezitate datorita simplitatii sale. Sunt necesare doar datele privind greutatea si inaltimea.

Este vorba despre vitamina D, un nutrient care are un rol important in in prevenirea unor boli ca scleroza multipla, anumite tipuri de cancer si boli cardiovasculare. In plus, este deja cunoscuta pentru proprietatea sa de a ajuta organismul sa asimileze calciul foarte important pentru intarirea oaselor.

Organismul nostru o produce in mod natural in urma expunerii la soare, insa mai poate fi asimilata si din alimente ca pestele gras, ouale si branzeturile.

Legatura dintre indicele de masa corporala si nivelul de vitamina D a fost intalnita atat in cazul femeilor cat si in cazul barbatilor, inidiferent de vasta.

Studiul sugereaza ca un IMC mai mare reduce niveul de vitamina D din organism, in schimb influenta vitaminei asupra ICM-ului este mai mica.

,,Deficienta de vitamina D este o grija importanta in ceea ce priveste sanatatea. In timp ce majoritatea mesajelor se concentreaza pe evitarea expunerii la soare sau pe utilizarea excesiva a cremelor cu protectie solara, ar trebui avut in vedere si faptul ca lipsa acestei vitamine, produse de corpul nostru in urma expunerii la soare, este una din cauzele obezitatii”, explica dr. Elina Hypponen unul dintre initiatorii studiului Universitatii din Londra.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.