Studiu: Mai mult de 3 hamburgeri pe saptamana fac rau sanatatii copiilor

0
535
Studiu: 3 hamburgeri pe săptămână fac rău sănătăţii copiilor
Studiu: 3 hamburgeri pe saptamana fac rau sanatatii copiilor

3 hamburgeri pe saptamana fac rau sanatatii copiilor, in timp ce consumul de fructe imbunatateste vizibil starea lor de sanatate, arata un studiu realizat de cercetatorii din Noua Zeelanda.

Potrivit unui studiu stiintific,copiii care consuma mai mult de trei hamburgeri pe saptamana, in restaurante tip fast-food, se supun unui risc ridicat de a suferi de astm. Acelasi studiu arata ca tot astfel creste si riscul si altor boli, cum ar fi rinita alergica si eczemele.  Condus de profesorul Innes Asher, de la Universitatea Auckland, Noua Zeelanda, studiul a fost facut pe un esantion de 319.000 adolescenti, cu varste cuprinse intre 13 si 14 ani, si 181.000 copii, de 6 ani la 7 ani. Sondajul, publicat in revista britanica “Thorax”, a fost inceput in 1991, in mai mult de 100 de tari. Oamenii de stiinta au cerut subiectilor date despre obiceiurile lor alimentare, pe parcursul ultimelor 12 luni.
In acelasi timp, studiul prezinta si o concluzie pozitiva: consumul regulat de fructe (cel putin de 3 ori pe saptamana), are un efect protector. Cercetatorii au observant, dimpotriva, in acest caz, o reducere a simptomelor de astm, rinita alergica si eczeme, cu 11% la adolescenti si 14%, in randul copiilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.