Contrabanda cu deseuri feroase

0
456

Zilele trecute, oamenii legii au descoperit ca o societate comerciala din Fetesti, cu punct de lucru in comuna Dudesti, achizitiona deseuri feroase „la negru”.

Fapta a iesit la iveala atunci cind s-a obervat ca in borderoul cu adeverinte de primire si plata erau completate doar trei file, doua in luna septembrie si ultima in 22 noiembrie, mai multe cantitati de deseuri nefiind justificate prin documente de provenienta. Este vorba despre 33 kg de aluminiu, plumb si cupru, precum si 2.000 kg de deseuri din fier, cantitati ce au fost ridicate in vederea confiscarii.

Neregula a fost descoperita in timpul unei actiuni desfasurate de agenti de la Politia orasului Faurei, cei de la Posturile de Politie Dudesti si Ciresu, lucratori din cadrul Biroului de Politie Transporturi si de la Comisariatul Judetean al Garzii Nationale de Mediu Braila. Tema de lucru a fost verificarea legalitatii si modului de gestionare a activitatilor derulate de societatile care au ca obiect de activitate achizitionarea deseurilor industriale reciclabile din zona de competenta. Pe parcursul intregii actiuni au fost verificate 6 societati comerciale din Dudesti, Tataru, Ciresu si Ulmu, fiind aplicate6 sanctiuni contraventionale, in valoare totala de 1.650 lei.

De asemenea, la un punct de prelucrare a laptelui din comuna Ciresu, reprezentantul firmei nu a prezentat pentru control documentele societatii, oamenii legii stabilind ca apele reziduale se scurgeau printr-un sant, deversindu-se pe un teren apartinind domeniului public. De asemenea, in incinta societatii a fost gasita cantitatea de 1.200 kg traverse din lemn, care proveneau de la calea ferata, pentru care reprezentantul nu detinea documente justificative. Deoarece administratorii celor doua societati sint suspecti ca nu au inregistrat veniturile obtinute si nu au virat impozitele si taxele la bugetul consolidat al statului si la fondul de mediu, urmeaza a fi sesizata Garda Financiara – Sectia Braila.

Sursa: Obiectiv Vocea Brailei

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.