Obligatia bucurestenilor

Toti bucurestenii vor avea obligatia sa-si sterilizeze cainii si pisicile, dar si sa le implanteze microcip de identificare, potrivit unui proiect al municipalitatii aflat in dezbatere publica, a carui nerespectare va fi sanctionata cu amenda de pana la 700 de leI.
Adoptii Caini sterilizarea cainilor
Ei vor trebui sa-si inregistreze cainii si pisicile in varsta de peste sase luni intr-o baza unica de date a Administratiei pentru Supravegherea Animalelor fara Stapan, directie care va lua locul Administratiei pentru Supravegherea Cainilor fara Stapan si va fi denumita ASAS. Cei care vor lasa animalele nesupravegheate pe domeniul public vor fi sanctionati cu amenda cuprinsa intre 200 si 400 de lei.
Potrivit aceluiasi proiect de hotarare, bucurestenii vor trebui sa indeplineasca urmatoarele conditii: indentificare prin microcip subcutanat, inregistrare in baza unica de date, existenta unui carnet de sanatate si sterilizarea oricaror animale cu varsta de peste sase luni.
In plus, datorita clinicii mobile pe care o va avea in dotare, ASAS se va putea deplasa la cerere, contra cost, pe teritoriul Capitalei, in vederea sterilizarii si identificarii a cainilor si pisicilor fara stapan pe care cineva doreste sa ii adopte. Astfel, capturarea unui caine fara stapan va costa 30 de lei, sterilizarea – 40 de lei, identificarea cu microcip – 10 lei, iar vaccinarea antirabica – 5 lei.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,205FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente