Oceanic Club ridica un “monument” din plasele pescaresti

Oceanic Club ridic? un “monument” din plasele pesc?re?ti
Oceanic Club ridica un “monument” din plasele pescaresti
Oceanic Club ridica un “monument” din plasele pescaresti

Echipa Oceanic Club doreste cu tot dinadinsul o mare libera pentru delfini.

Pentru acest lucru au pus la punct un program de amploare prin care doresc sa recreeze un mediu marin prietenos cu delfinii prin eliminarea principalei cauze de esuari si deces al cetaceelor – plasele pescaresti abandonate – si declararea primei zone libere de plase.

Potrivit Oceanic Club, problema plaselor abandonate nu este doar romaneasca. Prin semnarea si ratificarea Acordului pentru Protectia Cetaceelor din Marea Neagra, Marea Mediterana si Zona Atlantica Adiacenta, Romania si-a asumat inclusiv un plan de masuri care prevede eradicarea plaselor pescaresti abandonate. Au trecut 10 de ani de atunci, dar nu s-a intreprins nimic in acest sens.

Oceanic Club are in plan pentru acest an scoaterea din mare si distrugerea a 130 tone de deseuri de plase abandonate din zona cuprinsa intre digul de nord al Portului Constanta si Cap Pescarie Mamaia. Scopul este reducerea numarului mediu anual de cetacee moarte din cauze nenaturale in zona costiera Constanta, dar si oferirea unui model de buna practica autoritatilor pentru demararea unui program similar la nivelul intregii regiuni a apelor marine teritoriale. Din toate plasele scoase din mare se va construi un „monument“, o amenajare artistica temporara intre Constanta si Mamaia, care va avea rolul de a sensibiliza opinia publica si autoritatile asupra problemei plaselor pescaresti abandonate si a pericolului reprezentat de acestea pentru delfini, dar si pentru pesti, crustacee si un numar destul de impresionant de pasari marine.

Biologul Razvan Popescu Mirceni, director coordonator al Oceanic Club a declarat ca pe data de 22 februarie va avea loc o intalnire la Maritimo unde vor prezenta detaliile proiectului, dar si modalitatea de redirectionare a 2% din impozit pentru acest proiect.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *