Oficialii din Paraguay au anuntat descoperirea unui trib izolat, in adancul padurii Chaco

Oficialii din Paraguay au anuntat descoperirea unui trib izolat, in adancul padurii Chaco

Oficialii din Paraguay au anuntat descoperirea unui trib izolat, in adancul padurii Chaco din vestul tarii, relateaza ziarul Global Post.

Se crede ca grupul, poreclit “tribul care se ascunde”, ar face parte din populatia Ayoreo Totobiegosode, o cultura indigena grav afectata de defrisarile ilegale din Paraguay si de extinderea fermelor de vite, care a avut primul contact cu civilizatia in anii ’40. Agentia paraguayana pentru protejarea nativilor (INDI), a descoperit primele dovezi ale existentei acestui trib – urme de pasi si gropi sapate pentru a prinde testoase – in apropierea unei ferme din zona forestiera Chaco.

“Am reusit sa verificam anumite urme care indicau prezenta umana in acea zona si credem ca este vorba despre Ayoreo, o populatie nativa care traieste in izolare voluntara”, a declarat presedintele INDI, Oscar Ayala Amarilla, citat de Global Post.

Potrivit raportului agentiei mentionate, descoperirea tribului a venit dupa ce doua companii braziliene care se ocupa cu cresterea vitelor au cumparat portiuni vaste din padurile Chaco, in ciuda avertismentelor organizatiilor non-guvernamentale ca ar putea speria eventualele triburi din zona. La scurt timp dupa achizitionarea terenurilor, cele doua companii au despadurit sute de hectare si, anul trecut, autoritatile din Paraguay le-au acuzat de defrisari ilegale.

Astfel de afaceri au afectat serios populatiile Ayoreo si au impins multe triburi spre civilizatie. Din cauza lipsei lor de contact cu celealte comunitati, membrii triburilor nu au imunitate la boli banale precum gripa sau pojarul si numeroase grupuri indigene au fost decimate dupa prima lor intalnire cu cineva din exterior.

Epidemiile nu au fost singurul efect al intruziunii lumii civilizate in asezarile tribale din Paraguay. De cele mai multe ori, nativii, ingroziti de strainii intalniti, au devenit foarte violenti. “Indienii care traiesc in aceste zone sunt fortati sa fuga in alte parti, pentru a nu fi descoperiti”, a explicat agentia paraguayana care ii protejeaza pe bastinasii din aceasta tara, potrivit Global Post

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente