OMV: Daca gasim suficient gaz in Marea Neagara, nu ne grabim cu gazele de sist

0
476
OMV: Dacă găsim suficient gaz în Marea Neagară, nu ne grăbim cu gazele de șist
OMV: Daca gasim suficient gaz in Marea Neagara, nu ne grabim cu gazele de sist
OMV: Daca gasim suficient gaz in Marea Neagara, nu ne grabim cu gazele de sist

Grupul OMV nu este momentan interesat de explorarea si extractia gazelor de sist, intrucat dispune de suficiente rezerve de gaze conventionale, a declarat vineri Jaap Huijskes, directorul de explorare si productie al companiei, la OMV Media Summit, eveniment organizat la Viena.

‘Fara indoiala, exista potential pentru gaze de sist in Romania. Teoretic, oriunde exista potential pentru gaz conventional, exista si pentru gaze neconventionale. Nu suntem activi acum in acest sector, pentru ca avem suficiente gaze neconventionale’, a spus el.

Intrebat daca pe viitor OMV va incepe si astfel de activitati, el a raspuns evaziv. ‘Daca gasim suficient gaz in Marea Neagra, nu ne vom grabi sa cautam gaze de sist’, a completat oficialul OMV.

Chevron, a doua mare companie petroliera americana, are acorduri de concesiune pentru trei perimetre petrolifere in judetul Constanta si unul in apropiere de Barlad, in judetul Vaslui. Compania si-a exprimat interesul pentru a explora si a extrage gaze de sist din aceste perimetre.
OMV Petrom si ExxonMobil vor fora a doua sonda de explorare la mijlocul anului viitor in perimetrul Neptun si se asteapta ca productia de gaze sa inceapa la finele acestui deceniu, a declarat vineri Jaap Huijskes, directorul de explorare si productie al companiei, la OMV Media Summit, eveniment organizat la Viena.

‘Vom fora a doua sonda de explorare la finele trimestrului doi al anului viitor pentru a confirma primele descoperiri ale sondei Domino, cele din 2012. Apoi vom fora si alte sonde in perimetrul Neptun’, a spus el. Intrebat daca OMV este convins ca acolo se gasesc zacaminte comerciale de gaze, oficialul companiei a raspuns: ‘Ne asteptam ca productia in perimetrul Neptun sa inceapa la finele acestui deceniu’.

Petrom si ExxonMobil exploreaza perimetrul de mare adancime Neptun din Marea Neagra, unde o prima sonda de explorare a relevat, in 2012, posibile zacaminte intre 42 si 84 de miliarde de metri cubi de gaze. La consumul actual al tarii, acestea ar putea acoperi consumul integral de gaze al Romaniei timp de sase ani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.