ONG Mare Nostrum, partener oficial in cadrul Acordului privind conservarea cetaceelor

ONG Mare Nostrum, partener oficial in cadrul Acordului privind conservarea cetaceelor
ONG Mare Nostrum, partener oficial in cadrul Acordului privind conservarea cetaceelor

In cadrul celei de-a cincea reuniuni a tarilor membre, care s-a desfasurat la Tanger, in Maroc, in perioada 5-8 noiembrie 2013, s-a acordat statutul de Partener oficial ACCOBAMS la doua organizatii non-guvernamentale: Mare Nostrum, din Romania si GIS3M, din Franta.

Activitatile intreprinse de organizatie, in ultimii 12 ani, in sensul monitorizarii si conservarii delfinilor din Marea Neagra, au dus la recunoasterea la nivel international a experientei si dedicatiei Mare Nostrum in acest domeniu.

Iata cateva rezultate obtinute pe parcursul derularii proiectului, din mai 2012 pana in mai 2013, de Mare Nostrum in parteneriat cu Sectretariatul ACCOBAMS:

– 65 de persoane instruite in metoda foto-identificarii (35 de fotografi, 15 conducatori de ambarcatiune si 21 de formatori internationali);

– 21 de sesiuni de foto-identificare, timp de 23 de zile, pe mare, in care s-au identificat 18 exemplare din specia Tursiops truncatus ponticus;

– 482 de elevi si 44 de profesori instruiti si inclusi in activitatea de monitorizare a plajelor din sudul litoralului romanesc;

– Colectarea de informatii despre 198 de cetacee esuate si 12 exemplare aflate in viata, din specia Phocoena phocoena relicta, prinse in plasele de pescuit si care au fost eliberate.

ACCOBAMS (Acordul privind conservarea cetaceelor din Marea Mediterana, Marea Neagra si zona adiacenta oceanului Atlantic) este un instrument de cooperare pentru conservarea biodiversitatii marine, in scopul de a reduce amenintarile la adresa cetaceelor si a imbunatati cunostintele despre aceste animale.

Printre parteneri se numara organizatii si institutii calificate tehnic in conservarea cetaceelor, de la universitati din Malta, Genova, Valencia, institute de cercetare din Franta, Grecia, Elvetia, Marea Britanie s.a.

Amintim ca, de la noi din tara, Institutul National de Cercetare-Dezvoltare “Grigore Antipa” face parte, inca din 2002, dintre partenerii oficiali ACCOBAMS.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente