Mobilizare pe Facebook pentru un amplu protest la Pungesti

Mobilizare pe Facebook pentru un amplu protest la Pungesti
Mobilizare pe Facebook pentru un amplu protest la Pungesti

Oponentii exploatarii gazelor de sist se mobilizeaza pe Facebook pentru proteste. Acestia anunta ca vor organiza un protest sambata, 7 decembrie. Pe pagina de Facebook, “Rezistenta Pungesti” a fost lansat un “apel la solidaritate si mobilizare nationala pentru a sustine oamenii din Pungesti, care se opun in mod pasnic explorarii si exploatarii gazelor de sist prin fracturare hidraulica”, considerata de protestatari “o metoda dezastruoasa pentru mediu si sanatate”.

Apelul integral lansat pe Facebook:

“Este nevoie de noi toti la Pungesti, pentru a-i ajuta pe cei din Rezistenta si pentru a opri instalarea primei sonde din Jud. Vaslui!

Pentru o cat mai buna organizare a transportului, in functie de zonele tarii dinspre care veniti, acest grup va va ajuta sa va gasiti mai usor, pentru a calatori impreuna, mai economic si mai eficient:
https://www.facebook.com/groups/544643135629796/
*** Deplasarea cu autocarul nu este recomandata, deoarece, din experienta anterioara, autocarele sunt urmarite si trec printr-o serie de filtre care intarzie, cu cateva ore bune, sosirea la destinatie.

*** Sa aveti toate actele la masina in regula: trusa de prim ajutor, triunghi, etc. in cazul in care veti fi opriti la controale pe drum sau in zona taberei.

*** Este important sa va planificati timpul in asa fel incat sa ramaneti pana, cel putin, duminica. Localnicii sunt sunt foarte demoralizati si speriati, si au nevoie de oameni curajosi care sa ii sprijine atat moral cat si in actiunile intreprinse pentru blocarea instalarii sondei.

*** Se va face o lista de cazari la localnici, care va fi anuntata pe wall-ul acestui eveniment insa este bine sa aduceti cu voi saci de dormit

Ordinele interventiei jandarmilor la Pungesti au fost date direct de la Bucuresti! Jandarmii au aplicat o logica de razboi care a calcat in picioare drepturile omului si a daramat paravanul democratiei romanesti! Pungesti e sub asediul acestor forte, in timp ce Jandarmeria si reprezentantii Guvernului dezinformeaza si acopera abuzurile iar presa nu este lasata sa se apropie de Tabara de Rezistenta.

Romanii nu trebuie sa fie o natie de sacrificiu ! Prin implicarea tuturor care constientizeaza pericolul fracturarii hidraulice si implicarea lor in lupta pentru stoparea acestui genocid, Romania poate fi salvata.

Statul, guvernul si institutiile a caror rol este de a ne apara si de a actiona in interesul cetatenilor au dovedit, deja, ca servesc doar intereselor corporatiilor straine, respectand ordine venite din partea interlopilor internationali, incalcand legea si abuzand cetatenii.

Avand in vedere ca justitia si statul nu sunt de partea noastra, devine foarte clar ca doar prin exercitarea unei presiuni semnificative, cel putin, la fel de seminificativa ca si numarul nostru, asupra lor, uniti, ne putem salva. Astfel, doar noi, oamenii, care reprezentam majoritatea suverana, avem responsabilitatea de a ne revendica drepturile la o viata sanatoasa, armonioasa, asa cum ne-a fost data sa o traim pe pamant”.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente