Autostrada Lugoj-Deva va fi prevazuta cu tunele in dreptul trecerilor pentru animalele salbatice

Autostrada Lugoj-Deva va fi prevazuta cu tunele de trecere pentru animalele salbatice
Autostrada Lugoj-Deva va fi prevazuta cu tunele de trecere pentru animalele salbatice

Autostrada Lugoj-Deva va fi prevazuta cu tunele pentru masini in zonele in care a fost constatata o populatie de carnivore mari – ursi sau lupi, astfel incat animalele salbatice sa nu fie stresate de prezenta autovehiculelor atunci cand se deplaseaza dintr-o parte in cealalta a culoarului de transport.

Potrivit studiului de mediu prezentat miercuri la Deva, cu prilejul unei dezbateri publice referitoare la impactul adus de constructia autostrazii, in trei zone ale tronsonului de autostrada vor fi construite tuneluri prin care vor trece masinile, astfel incat animalele sa poata circula liber, asa cum sunt obisnuite.

“Au fost identificate solutii pentru ca lucrarea sa aiba un impact minim asupra mediului. (…) Solutiile aplicate raspund recomandarilor ocoalelor silvice din zona proiectului, ale asociatiilor de vanatoare si ale organizatiilor neguvernamentale cu preocupari in zona, care au indicat locurile optime pentru asigurarea coridorului ecologic”, a declarat, in timpul dezbaterii, Diana Necsulescu, din partea proiectantului.

Potrivit Agerpers, tunelurile vor fi amplasate in zona kilometrilor 53, 51 si 48.

De asemenea, pentru diminuarea zgomotului si reducerea deranjului pentru animale si oameni, in mai multe zone vor fi amplasate panouri fonoabsorbante.

Prezent la dezbaterea publica, primarul municipiului Deva, Petru Marginean, a spus ca va solicita proiectantului sa prevada un nod de descarcare de pe autostrada si in apropierea orasului, cel mai probabil locul urmand sa fie stabilit in zona localitatii Soimus.

“Dorim ca descarcarea de pe autostrada sa se faca si in zona invecinata municipiului Deva. De acest nor ar urma sa beneficieze oamenii din Deva si Hunedoara. Speram sa fim sprijiniti si intelesi in demersul nostru”, a afirmat edilul local.

Tronsonul de autostrada Lugoj-Deva masoara 99,7 kilometri si face parte din Coridorul 4 Pan European Nadlac-Arad-Lugoj-Deva-Sibiu-Bucuresti-Constanta.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente