Oportunitati de investitii in Romania in domeniul mediului, prezentate la Washington

  0
  469
  Oportunități de investiții în România în domeniul mediului, prezentate la Washington
  Oportunitati de investitii in Romania in domeniul mediului, prezentate la Washington
  Oportunitati de investitii in Romania in domeniul mediului, prezentate la Washington

  Ministrul Mediului si Schimbarilor Climatice, Rovana Plumb, a avut o serie de intalniri oficiale, la Washington, cu cateva dintre institutiile-cheie din mediul politic si de afaceri american. Aflat in delegatia din SUA condusa de premierul Victor Ponta, ministru Rovana Plumb a dat asigurari reprezentantilor mediului de business american privind stabilitatea si predictibilitatea, spunand ca acestea sunt prioritati majore in politicile actualului guvern al Romaniei si a propus, in acelasi timp, companiilor americane sa faca noi investitii in tara noastra, prin folosirea de tehnologii verzi, de ultima generatie.

  Ministrul Mediului a punctat, in cadrul intalnirii avute cu Fred P. Hochberg, presedintele EX-IM Bank, ca politica privind protectia mediului nu mai este si nu ar mai trebui vazuta ca un obstacol in calea dezvoltarii economice.

  „Trebuie sa ne concentram eforturile, resursele si finantarea pentru a gasi solutii la provocarile legate de deficitul de resurse si degradarea mediului. Este o prioritate sa ne asiguram, oriunde ne-am afla, ca traim intr-un mediu sanatos, dar reusind, in acelasi timp, sa mentinem competitivitatea la nivel international si sa cream noi locuri de munca verzi”, a spus ministrul Mediului.

  Rovana Plumb le-a propus reprezentantilor EX-IM Bank, dupa o prezentare prealabila a oportunitatilor de investitii in Romania, in domeniul mediului si energiei, o colaborare si mai stransa, in viitor, insistand pe ideea ca „economia verde presupune investitii inteligente si inovatie in ceea ce priveste tehnologiile curate”.

  La randul sau, presedintele Hochberg si-a aratat deschiderea si interesul pentru Romania, amintind ca banca pe care o conduce are si in momentul actual in derulare proiecte in tara noastra.

  In finalul discutiei purtate la sediul Bancii din Washington D.C., ministrul roman al Mediului si-a exprimat inca o data speranta de a contribui la gasirea de solutii pentru crearea cat mai multor locuri de munca „verzi”.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.