ONG-urile cer in instanta anularea acordurilor date Chevron pentru explorarea gazelor de sist

0
409
Tribunalul Ia?i a respins cererea GISC de suspendare a efectelor acordurilor de mediu ob?inute de Chevron
Gazele de sist. Ce se ascunde in spatele raspunsurilor oferite de seful Chevron Romania
ONG-urile cer in instanta anularea acordurilor date Chevron pentru explorarea gazelor de sist
ONG-urile cer in instanta anularea acordurilor date Chevron pentru explorarea gazelor de sist

Patru ONG-uri cer Curtii de Apel Bucuresti anularea contractului prin care compania Chevron a primit dreptul de explorare a gazelor de sist in perimetrul Barlad si in trei zone din judetul Constanta.

“Procesul este in faza in care partile administreaza probe, in sensul ca fiecare dintre parti depune acte, noi ca sa dovedim ca gazele de sist nu sunt bune, Chevron ca sa dovedeasca cat de bune sunt ele. In plus, trebuie sa cerem niste acte care au stat la baza acestor acorduri petroliere, care au fost emise de Guvern si de Agentia Nationala pentru Resurse Minerale, acte care nu sunt inca la dosar”, a declarat, miercuri, Nicusor Dan, presedintele Asociatiei Salvati Bucurestiul.

Asociatiile care au actionat in instanta Guvernul, compania Chevron si Agentia Nationala pentru Resurse Minerale sunt Salvati Bucurestiul, Euro-Agora, Romania Dreapta, Greenpeace CEE Romania si Pro Vulcan.

“In cadrul termenului de azi (miercuri, n.r.) am depus legea prin care Parlamentul francez a dispus, pe o perioada nedeterminata, sa opreasca toate explorarile si exploatarile gazelor de sist in Franta si prin care suspenda toate avizele pe care Guvernul francez le daduse deja, inclusiv o decizie foarte recenta a Curtii Constitutionale Franceze, care spune ca aceasta lege este constitutionala. Am mai depus o hotarare foarte recenta a Parlamentului European, care spune ca trebuie sa se modifice directiva pentru elaborarea raportului de mediu, special pentru gaze de sist, pentru ca ele, nefiind incluse in dreptul european, in momentul in care s-a dat aceasta directiva si, odata cu acordul petrolier, ele puteau fi exploatate fara vreo mare constrangere”, a mai spus Nicusor Dan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.