Oprescu reia razboiul teraselor

0
268

Primarul general al Bucurestiului vrea sa desfiinteze terasele din parcul Herastrau construite ilegal. Aceeasi intentie a avut-o si predecesorul sau, Adriean Videanu, caruia insa nu i-a reusit.
Aparitia lui Sorin Oprescu la strandul Ciurel a starnit pudoarea fetelor

La prima sa vizita „pe teren”, noul primar general, Sorin Oprescu, a declarat razboi teraselor construite ilegal in parcul Herastrau, aceeasi obsesie ca a vechiului primar, Adriean Videanu. „O sa vorbim cu proprietarii acestor terase, sa vedem cat timp mai au contract si daca au contractele expirate, o sa le inchidem. Apoi o sa luam legatura cu primarul sectorului 1, Andrei Chiliman, sa actioneze asupra proprietarilor care incalca legea. Noi nu dorim terase, pentru ca omul sa se poata plimba, dar pentru acest lucru trebuie sa am o discutie cu responsabilii lor”, a declarat primarul general al Capitalei.

Potrivit lui Oprescu, cei mai multi dintre proprietarii teraselor nu mai au contract si isi continua afacerea la negru.

In urma unei discutii cu Virgil Carstea, directorul Administratiei Lacuri Parcuri si Agrement din Bucuresti (ALPAB), edilul Capitalei s-a declarat nemultumit de faptul ca, pe lacul Herastrau, mai multe persoane se plimba cu skijeturi la viteza foarte mare si se pot intampla accidente.

Sorin Oprescu a promis ca de saptamana viitoare, in Parcurile Tineretului, Cismigiu, Carol si Herastrau va exista o retea de Internet wireless. Persoanele care doresc sa aiba acces la Internet in timp ce se afla in parcuri nu vor avea nevoie decat de o placa de retea wireless in componenta laptopului sau de o conexiune pe telefonul mobil.

Ajuns la strandul Ciurel, Oprescu a apreciat conditiile din incinta bazei de agrement, dar a spus ca va lua legatura cu toti proprietarii de stranduri, pentru a lasa copiii pana in 10 ani sa aiba intrare libera”. El s-a declarat nemultumit de faptul ca Primaria Capitalei si ALPAB nu au facut nimic sa intretina curatenia raului Dambovita. Potrivit acestuia, zona pietelor va fi luata in primire de primarul fiecarui sector, pentru a controla curatenia si a alunga vanzatorii ambulanti, pana cand vor aparea pietele mobile.

Herastraul lui Videanu

Fostul primar al Capitalei Adriean Videanu a dus si el o campanie de desfiintare a teraselor din parcul Herastrau, care nu a avut nici un succes. In mandatul de aproape patru ani, el a reusit sa desfiinteze doar cinci terase din cele aproape 50 existente, care functioneaza in ilegalitate. Printre terasele desfiintate de Adriean Videanu a fost si cea a lui Mitica Dragomir de la Liga. Acesta incepuse sa-si ridice in urma cu doi ani o terasa de lux pe malul lacului.

Dupa ce-si turnase fundatia, inspectorii din Primaria Capitalei au venit intr-o dimineata cu buldozerele si au demolat terasa, la comanda primarului sectorului 1, Andrei Chiliman. Toate terasele amenintate apoi cu demolarea de fostul primar Videanu functioneaza si astazi, iar unele chiar s-au extins.

Sursa: Cotidianul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.