Oprescu: Sapte hectare din Parcul Herastrau trebuie sa revina in proprietatea Primariei Capitalei

Oprescu: Sapte hectare din Parcul Herastrau trebuie sa revina in proprietatea Primariei Capitalei
Oprescu: Sapte hectare din Parcul Herastrau trebuie sa revina in proprietatea Primariei Capitalei

Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat joi ca terenul de sapte hectare din parcul Herastrau, pe care Carol I l-a lasat mostenire bucurestenilor, este domeniu public si nu poate fi instrainat, in conditiile in care Curtea de Apel Bucuresti urmeaza sa decida, marti, privind situatia terenului.

„Marti, la Curtea de Apel Bucuresti, se va decide daca bucurestenii isi vor primi inapoi terenul pe care Carol I li l-a lasat mostenire. Lupta impotriva ilegalitatilor comise de diferite persoane pe spatiul verde al Capitalei am inceput-o din primul mandat al meu, multe terase ilegale au fost demolate in locul lor fiind amenajate locuri de joaca pentru copii. Sper ca marti Curtea de Apel Bucuresti sa faca dreptate, luand in calcul documentele pe care le-am depus la dosar, de-a lungul anilor, care atesta faptul ca terenul respectiv este domeniu public”, a declarat, joi, Sorin Oprescu.

Primarul a explicat ca, in 1999, printr-un ordin al ministrului Tineretului si Sportului de atunci, Crin Antonescu, Biroul de Turism si Tranzactii S.A (BTT) a primit un certificat de proprietate asupra terenului in suprafata de sapte hectare din Parcul Herastrau.

„Acest lucru in conditiile in care spatiul verde este domeniul public al statului, fiind parte dintr-o zona declarata monument istoric. In 2002, reprezentantii Clubului de yahting sportiv Sportul Studentesc, singurii care au reusit sa-si desfasoare, cu greu, activitatea sportiva pe acest teren, au dat in judecata BTT si Ministerul Tineretului si Sportului”, a mai spus primarul Capitalei aratand ca la sfarsitul anului 2008 Tribunalul Bucuresti – Sectia a IV-a civila a constatat nulitatea absoluta a certificatului de atestare a dreptului de proprietate asupra terenurilor, emis de Ministerul Tineretului, precum si nulitatea contractului de vanzare-cumparare.

Ulterior, BTT si SC Domino Impex SRL au facut recurs. Din 2009, Primaria Municipiului Bucuresti a intrat in proces alaturi de Clubul de yahting Sportul Studentesc, avand calitatea de intervenient accesoriu, instanta admitand cererea municipalitatii de a-si apara un teren care-i apartinea inca de pe vremea lui Carol I. Regele Carol I a despagubit atunci toate persoanele care detineau terenuri in zona, parcul fiind trecut in domeniul public al statului, a mai explicat Oprescu.

„Imediat dupa ce am ajuns cu ei la Tribunal, au inceput si presiunile, amenintarile. Ne-au trimis controale dupa controale, ne-au spus ca ne dau la schimb un alt spatiu, ce nu apartinea de ei. Noi avem acte clare, care dovedesc faptul ca acest teren este domeniu public si nu poate fi instrainat. Chiar si instanta ne-a dat dreptate si au ramas putin surprinsi de cate documente le-am pus la dispozitie”, a declarat Liviu Doara, antrenor de iahting la Clubul Sportul Studentesc (CSS).

Daca marti, 17 februarie, Curtea de Apel va da castig de cauza Primariei Municipiului Bucuresti si celor de la Clubul Sportiv Studentesc, automat cei 70.000 de metri patrati din Herastrau vor reveni in administrarea municipalitatii.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

103,714FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente