Oprescu vrea sa-i lase pe bucuresteni desculti in parc

0
284

Un proiect de hotarare locala propune ca bucurestenii sa poata merge in parc ca sa citeasca o carte pe iarba, iar biciclistii sa se poata plimba pe alei.
oprescu
Primarul general va sustine duminica o conferinta de presa in care va prezenta modificarea Hotararii Consiliului General (HCGMB) referitoare la normele de protectie a spatiilor verzi pe teritoriul Municipiului Bucuresti. Surse din Primaria Capitalei spun ca Sorin Oprescu vrea sa modifice legislatia astfel incat bucurestenii sa poata merge pe spatiile verzi din parcuri, ori sa citeasca o carte, sau sa navigheze pe Internet, iar biciclistii sa se plimbe pe aleile acestora.

„Special pentru bucurestenii dornici sa circule cu bicicleta avem un proiect pentru Parcul Tineretului. Este vorba despre 6 km de alei pentru biciclisti, cu dublu sens la toate intrarile parcului, cu trasee delimitate, cu insemne care marcheaza pistele.

Dupa aprobarea bugetului pe 2009, acest proiect va intra in executia Administratiei Lacuri, Parcuri si Agrement. Si intentionam sa extindem acest proiect si in parcul Herastrau”, a declarat Sorin Oprescu la jumatatea lunii aprilie in cadrul conferintei de presa „Capitala Creste Verde”.

In prezent, hotararea Consiliului General al Municipiului Bucuresti interzice calcarea pe spatiul verde, intrarea cu mijloace auto sau moto, depozitarea deseurilor, taierea arborilor, pasunatul, rasturnarea bancilor si a cosurilor de pe aleile parcurilor si din gradinile publice. Amenzile sunt de la 400.000 lei la 600.000 lei, pentru persoanele fizice, si de la 600.000 lei la 1.000.000 lei, pentru cele juridice.

Sursa: Cotidianul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.