Opt bazine hidrografice vor fi protejate impotriva inundatiilor

  0
  495
  Opt bazine hidrografice vor fi protejate impotriva inundatiilor
  Opt bazine hidrografice vor fi protejate impotriva inundatiilor

  Valoarea contractelor de finantare aprobate de Ministerul Mediului este de 29 mil. euro fara TVAMinistrul Mediului si Padurilor, Laszlo Borbely, a aprobat ieri opt contracte de finantare in sectorul protectiei impotriva inundatiilor, in valoare totala de 29.

  339.028 euro, fara TVA. Beneficiarii contractelor sunt Administratia Nationala Apele Romane si Administratiile Bazinale, carora ANAR le-a delegat responsabilitatea implementarii contractelor.
  „Prin aceste contracte se urmareste modernizarea sistemului de management al inundatiilor. Astfel, se vor realiza hartile de hazard (inundabilitate) si Planul pentru prevenirea, protectia si diminuarea efectelor inundatiilor la nivelul bazinelor hidrografice mentionate. Contractele asigura baza necesara pentru dezvoltarea infrastructurii de gospodarire a apelor in conformitate cu abordarile si politicile europene ce se regasesc in Directiva 2007/60/CE privind evaluarea si gestionarea riscurilor de inundatii, pentru realizarea hartilor de inundabilitate si creeaza premisele pentru promovarea investitiilor pentru lucrari de aparare in zonele puternic afectate de inundatiile din ultima perioada. Pe baza datelor si informatiilor obtinute, se va elabora Planul pentru prevenirea, protectia si diminuarea efectelor inundatiilor”, a comunicat ieri Ministerul Mediului.
  Cele opt contracte vizeaza planurile de prevenire, protectie si diminuare a efectelor inundatiilor din bazinele hidrografice Somes-Tisa; Crisuri; Mures; Banat; Buzau, Ialomita, Mostistea, Calmatui; Siret; Jiu; Olt.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.