Optimizarea consumului energetic

O centrala termica ne permite sa ne planificam consumurile atunci cand bugetul ne cere, dar si sa avem confort atunci cand ni-l dorim, fara sa mai depindem de altii.

Cresterea pretului la combustibili sau gigacalorie ne determina sa gasim solutii pentru scaderea consumurilor si implicit ale cheltuielilor.
Pentru cei care inca nu au facut acest pas, varianta cea mai optima este instalarea unei centrale termice proprii.

Ea ne permite sa ne planificam consumurile atunci cand bugetul ne cere, dar si sa avem confort atunci cand ni-l dorim, fara sa mai depindem de altii.
Calculul termic pentru alegerea centralei si a radiatoarelor (caloriferelor), dar si dimensionarea corecta a instalatiei, sunt foarte importante.

Robinetii termostatati si termostatul de ambianta au de asemenea un rol foarte important pentru obtinerea unor consumuri reduse de combustibil.
In concluzie pledoaria pentru o centrala proprie poate continua cu nenumarate argumente insa doar beneficiarul poate decide exact ce s-ar potrivi propriului ambient.

Daca ne dorim costuri si mai mici, atunci vom corela o centrala proprie cu o izolatie termica cat mai eficienta si cu o tamplarie cat mai etansa.
Daca vom reusi sa conservam caldura, economia facuta va fi substantiala.

Sursa: Casa si Biroul

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,174FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente