Orase in care te poti plimba cu bicicleta in vacanta

0
390

Site-ul AskMen.com a realizat o lista cu orasele in care se folosesc foarte mult bicicletele, pentru ca tursitii care sunt prieteni cu natura si nu vor sa polueze sa stie unde sa-si petreaca vacanta in acest an.bicicleta in vacanta

Pe primul loc in lista citata de Reuters se afla Amsterdam, unde se gasesc biciclete de inchiriat la tot pasul si exista portiuni speciale pe unde se poate circula cu ele.

Copenhaga se afla pe locul doi, unde 32% dintre cetateni folosesc bicicleta ca modalitate de transport, zi de zi. Poti inchiria biciclete chiar si gratis aici.

Un alt oras in care se poate circula cu bicicleta este si Bogota, Columbia, unde numai 13% din rezidenti detin o masina. In fiecare saptamana circulatia rutiera este inchisa intr-o anumita zi pentru a permite folosirea bicicletelor sau rolelor.

In Curitiba, Brazilia, bicicleta se foloseste ca mod de transport zilnic de mai bine de 40 de ani, asa ca totul este in asa fel construit incat sa se adapteze acestui lucru.

Pe locul cinci se afla Montreal, Canada, unde acum doi ani de zile a fost demarat un proiect de reabilitare a pistelor de biciclete, in valoare de 134 milioane de dolari. In prezent exista 3862 de kilometri de asemenea piste.

In Portland, Oregon, se gasesc numeroase piste de biciclete care leaga cartierele intre ele, asa ca un biciclist poate sa depaseasca chiar si masinile. Bicicletele de inchiriat vin dotate cu harta, sistem antifurt si casca de protectie.

Pe locul sapte se afla Basel, Elvetia, unde strazile sunt create in asa fel incat sa existe si piste de biciclete si culoare de intoarcere.

Barcelona este un oras cu piste standard si semnalizate pentru biciclete, cat si harti speciale, dar si cu centura verde a orasului, pe unde se poate merge la fel de bine cu bicicletele. Pe traseu se afla peste 100 de centre diferite de inchiriere.

La fel ca in majoritatea oraselor in curs de dezvoltare, unde numarul masinilor este in continua crestere, in Beijing mersul pe bicicleta este o modalitate buna de a te deplasa prin traficul aglomerat.

Pe ultimul loc se afla Trondheim, Norvegia, unde este o adevarata provocare sa mergi cu bicicleta, intrucat esti in continua urcare. Insa municipalitatea s-a gandit si la asta si a realizat un fel de telescaun pentru biciclete, tot ce trebuie sa faci este sa-ti legi bine bicicleta si sa astepti sa ajungi in varf.

Sursa: Intact News

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.