Orasele cu ani lumina inaintea metropolelor moderne !

Satul korean Donggwang foloseste energia solara in proportie de 100 %. Acesta se afla pe insula semi-tropicala Jeju-do, chiar langa Halla Mountain, un vulcan si cel mai mare munte din Korea de Sud. Cele aproape 40 de case din Donggwang si scoala au toate panouri solare fixate pe acoperis, iar o instalatie tipica are in jur de 2 kilowati. In 2004, guvernul a subventionat sistemul solar din sat, platind 70% din consurile pentru instalatie.

 

Insula Jeju-du are, de asemenea si o mare ferma de mori de vant . Anul trecut, guvernul local a anuntat ca intentioneaza sa ridice capacitatea energica eoliana a insulei la 500 de megawati pana in 2020, pentru a inlocui 20% din energia generata conventional. De asemenea, autoritatile au declarata ca acest proiect va duce la inlocuirea a 26 % din combustibilul existent in transport cu combustibil ecologic .

Un alt orasel model este Varese, Nordul Italiei, care se aprovizioneaza folosind un mix de energie solara, eoliana si hidroenergetica. Aceasta combinatie a adus beneficii nu numai mediului, ci si locuitorilor, prin creearea a mai multor locuri de munca si un plus de 350,000 de euro care sunt dati consiliului local in fiecare an . De asemenea, s-au observat cresteri in randul numarului de turisti, multi venind numai pentru a admira noul sistem de producere a energiei. Varese a devenit acum 6 ani primul oras din Europa care isi extrage toata energia necesara din surse 100% ecologice. Acum el genereaza de trei ori mai multa energie decat cea consumata de locuitori, astfel autoritatile se gandesc sa aplice acelasi plan si in alte orase.

Orasul incearca sa se detaseze in totalitate de restul Italiei, in sensul folosirii resurselor interne . In prezent un total de 108 ferme oraganice produc 98% din mancarea locuitorilor,iar apa este purificata folosind tehnologie ecologica.

4 turbine de vant sunt amplasate pe o platforma la 1100 metri deasupra nivelului marii – unde viteza anuala medie a vantului este de 7,2m/s – si genereaza 8 milione de kWh energie electrica pe a, care este furnizata locatarilor de o companie locala foarte puternica din La Spezia, Acam. Panouri solare au fost instalate deasupra Primariei si a scolilor locale; primaria are 102 PS acoperind 95 m patrati si generand 12,700 kWh pe an, ce furnizeaza energie pentru 98% din consumul total al cladirilor. Liceul din Varese are 39 PS care acopera 36% m patrati si produc 4,600 kWh pe an, carefurnizeaza 62% din enrgia folosita . In plus, chiar si piscina orasului este incalzita cu ajutorul puterii solare !

Sursa: MetaEfficient

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

103,714FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente