Orasele Europei promit reduceri drastice ale emisiilor de CO2

Aproape 300 de orase vor promite ca vor depasi tinta UE de a reduce emisiile de dioxid de carbon cu 20% pana in 2012, intr-o ceremonie ce va avea loc la Bruxelles pe 10 februarie, anunta Comisia Europeana.
reducerea emisiilor
Printre ele se afla Bielsko-Biala, Budapesta, Hamburg, Lisabona, Madrid, Riga si Zagreb.

Mai multi primari din orasele Uniunii se vor intalni in timpul acestei conferinte anuale europene pentru energii alternative, care isi propune sa prezinte noi tendinte in tehnologiile cu emisii scazute de carbon.

Conferinta va avea loc in cursul saptamanii energiilor alternative (9-13 februarie) si vor fi oferite mai multe premii pentru cele mai novatoare proiecte.

Nemtii, campioni la lupta impotriva poluarii

Cateva orase se afla deja pe cale sa atinga tinta de 20%.

Unul dintre cele mai active, Heidelberg din Germania, a infiintat o agentie care isi sfatuieste locuitorii cum sa economiseasca energie.

“In ultimii 10 ani am redus cu aproape 40% emisiile de dioxid de carbon ale orasului”, spune Eckart Wurzner, primarul din Heidelberg.

Conferinta de la Bruxelles vine la numai doua luni dupa ce liderii UE au semnat un pachet de masuri pentru a micsora contributia Europei la incalzirea globala. Planul intentioneaza sa faca din “batranul continent” leader-ul energiilor alternative.

Preturile energiei in UE au crescut cu o medie de 15% in 2008, partial din cauza cresterii cererii tarilor in curs de dezvoltare precum China si India.

Peste 50% din energia tarilor UE vine din tari din afara Uniunii. O mare parte din energie vine din Rusia, ale carei dispunte cu tarile de tranzit au intrerupt in anii recenti furnizarea. Ultima intrerupere, din ianuarie, a durat doua saptamani.

Sursa: Evenimentul Zilei

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,205FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente