Orasul Rosiorii de Vede isi face centrala solara cu bani de la UE

Ora?ul Ro?iorii de Vede î?i face central? solar? cu bani de la UE
Orasul Rosiorii de Vede isi face centrala solara cu bani de la UE
Orasul Rosiorii de Vede isi face centrala solara cu bani de la UE

Centrala cu panouri fotovoltaice din localitate va costa circa 3,5 milioane de euro si are o capacitate de 2,8 MW.

Primaria Rosiorii de Vede are in derulare un proiect de 3,5 milioane de euro pentru instalarea unei centrale solare de 2,8 MW pe terenul fostei CAP din localitate. Costurile sunt acoperite din fonduri europene nerambursabile prin intermediul Programului Operationl Sectorial Cresterea Competitivitatii Economice.

„Am beneficiat de o oportunitate ivita de a accesa bani europeni si a rezolva problema asigurarii cu energie electrica a institutiilor ce tin de Consiliul Local, cat si a iluminatului public. Inca nu am publicat anuntul de licitatie, deci nu stim cat va incepe proiectul. Licitatiile pot fi contestate, deci un orizont de timp e greu de dat”, spune Ramona Tetici, arhitect-sef al Primariei si seful de proiect „Centrala solara”.

Proiectul din localitatea teleormaneana nu este unicul de acest tip din tara. Oasul Mizil din Prahova are deja functionala o centrala fotovoltaica, iar localitati preum Cornu, Valea Calugareasca sau Cruset vor avea si ele cate o centrala a lor.

Productia de energie din surse fotovoltaice este subventionata de toti consumatorii de curent din tara prin sistemul certificatelor verzi. Fiecare MWh livrat in sistem este rasplatit cu catre un certificat verde, al carui pret este de circa 40 de euro. La aceasta se adauga pretul energiei propriu-zise vandute pe piata.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *