Ordonanta impotriva parcului Bordei

Omul de afaceri Costica Constanda va fi impiedicat sa construiasca pe terenul din parcul Bordei.

Guvernul a decis prin ordonanta de urgenta ca pe terenurile amenajate ca spatii verzi sa nu mai poata fi ridicate constructii, iar actele administrative sau juridice prin care destinatia initiala a acestor suprafete a fost schimbata sa fie declarate nule, decizie care ar putea influenta si situatia parcului Bordei.

Ministrul Mediului, Attila Korodi, a anuntat, la finalul sedintei de miercuri a Guvernului, ca schimbarea destinatiei terenurilor amenajate ca spatii verzi si/sau prevazute ca atare in documentatiile de urbanism, reducerea suprafetelor acestora si stramutarea lor au fost interzise indiferent de regimul juridic al acestora, prin ordonanta de urgenta a Guvernului. Intrebat cum se reflecta decizia asupra parcului Bordei, Korodi a aratat ca actul normativ poate bloca realizarea de constructii pe spatii verzi.

Conform actului normativ, actele administrative sau juridice emise sau incheiate cu nerespectarea acestor prevederi sint lovite de nulitate absoluta. Consilierii municipali ai Capitalei au probat, in urma cu doua saptamini, Planul Urbanistic Zonal pentru terenul din parcul Bordei detinut de omul de afaceri Costica Constanda, document care ii permite acestuia sa inceapa demersurile pentru a obtine avizele necesare ridicarii unor constructii pe acea suprafata.

Sursa: Cotidianul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *