Organisme modificate genetic scose din restaurante

Organizatia ecologista Agent Green a inceput sa marcheze restaurantele unde se gaseste mancare fara organisme modificate genetic (OMG), informeaza Agerpres.OMG-uri

Un astfel de restaurant garanteaza cu buletine de analiza sau pe propria-i raspundere ca nu achizitioneaza produse modificate genetic si nu le foloseste la gatit.

Eurobarometrele si cel mai recent sondaj de opinie realizat la nivel national arata ca, in Romania, cei mai multi consumatori se opun prezentei OMG in farfurii. Incepand cu luna august, Agent Green a invitat 100 dintre cele mai mari restaurante si lanturi de restaurante din Romania, pozitionate strategic, sa devina “libere de OMG”.

Primele care au raspuns invitatiei organizatiei ecologiste au fost Sorriso, Violeta si Batistei din Bucuresti, iar primul lant de restaurante este Snack Attack. Pana acum, 20 de restaurante bucurestene au pe usa de intrare, anuntul “Restaurant liber de OMG”.

Organismele modificate genetic sunt entitati biologice noi create in laborator, prin utilizarea tehnicilor de inginerie genetica prin care se forteaza transferul de gene intre specii diferite si chiar intre regnuri diferite.

Sursa: Adevarul

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,189FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente