Organismele modificate genetic: vot in comisia pentru mediu

Organismele modificate genetic: vot in comisia pentru mediu
Organismele modificate genetic: vot in comisia pentru mediu

Marti, 11 noiembrie, deputatii europeni de la comisia pentru mediu voteaza recomandarile pentru plen referitoare la posibilitatea statelor membre de a restrictiona sau interzice cultivarea organismelor modificate genetic pe propriul teritoriu. Urmariti votul in direct de la 9.00 CET! Pentru detalii, urmariti interviul cu raportoarea Frédérique Ries (ALDE, Belgia).

Activitatea legislativa in domeniu a inceput in iulie 2010. Ultima pozitie a Consiliului a fost publicata in iulie 2014, iar acum, controversatul dosar al organismelor modificate genetic se intoarce la Parlament.

Marti, 11 noiembrie, deputatii europeni de la comisia pentru mediu voteaza recomandarile pentru plen referitoare la posibilitatea statelor membre de a restrictiona sau interzice cultivarea organismelor modificate genetic pe propriul teritoriu. Recomandarile comisiei vor fi apoi dezbatute in plen.

„Directiva ofera statelor posibilitatea de a interzice cultivarea OMG-urilor pe teritoriul lor. Comisia, care propune aceste text, nu a vorbit despre o directiva care sa autorizeze cultivarea”, a spus raportoarea Frédérique Ries (ALDE, Belgia).

Raportul comisiei pentru mediu reflecta „multe ingrijorari ale comisiei”. „Criteriile precum folosirea terenului, respectarea biodiversitatii, rezistenta la pesticide sunt mai bine articulate si mult mai precise decat in textul Comisiei Europene”, a aratat raportoarea.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,164FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente