Mai multe organizatii de mediu vor organiza duminica, intre 12:00 si 14:00 o demonstratie de protest in patru orase, pentru sensibilizarea autoritatilor locale pentru adoptarea unei legislatii adecvate de protejare a spatiilor verzi si mediu urban de calitate, a anuntat luni una dintre organizatii.
mai multe spatii verzi
“Dupa mitingul din 10 martie pentru spatiile verzi si cel din 17 martie pentru derogarile in urbanism, urmeaza o demonstratie comuna, realizata in mai multe orase din tara! ‘EVACUATI din propriul oras’ este demonstratia ce va fi organizata simultan in Bucuresti, Cluj-Napoca, Brasov si Targu Mures”, se arata in comunicatul transmis de EcoAssist.

Potrivit Lianei Buzea, presedintele EcoAssist, in ultimele luni s-a discutat in Comisia pentru Administratie Publica a Camerei Deputatilor atat despre OUG nr. 114/2008 (privind protectia spatiilor verzi), cat si despre OG nr. 27/2008 (privind derogarile in urbanism).

“Desi au existat mai multe dezbateri publice pe aceasta tema, autoritatile locale invoca argumente interpretabile, iar, in destul de multe cazuri, se doreste respingerea celor doua ordonante. Orasele din Romania prezinta insa prea multe anomalii privind avizele de construire acordate pentru ca situatia sa ramana neschimbata”, a explicat Liana Buzea.

Ea a adaugat ca din aceasta ecuatie cetatenii sunt cei care au de pierdut, “intrucat orasul devine pur si simplu o groapa urbana si ne-ecologica, din care fiecare abia asteapta sa scape”.

Sursa: Realitatea TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here