A facut primul ou patrat! Ai manca asa ceva?

A f?cut primul ou p?trat! Ai mânca a?a ceva?
A facut primul ou patrat! Ai manca asa ceva?
A facut primul ou patrat! Ai manca asa ceva?

Designerul Dominic Wilcox, 27 de ani, a folosit ingineria genetica pentru inventia sa

Consumul alimentelor manipulate genetic poate provoca efecte imprevizibile pentru organismul uman, insuficient studiate, recunosc cercetatorii.

Incredibil! Desi pare desprins dintr-un film SF, oul patrat exista si a fost creat in premiera de designerul Dominic Wilcox. El a facut acest lucru pentru a arata efectele ingineriei genetice.

Cum ar fi ca in 2020 sa ne prajim la micul dejun un ou patrat? Dupa ce s-a creat oaia care e 15% om, ingineria genetica a atins apogeul. Designerul Dominic Wilcox isi vede visul cu ochii: oul patrat. Wilcox a explicat ca a creat oul patrat apeland la artificii genetice pentru a arata laturile pozitive si negative ale ingineriei genetice.

Oul patrat prezinta avantajul ca poate fi asezat direct pe masa, cand e mancat sub forma de ou fiert moale. Pe de alta parte, nu pot fi excluse riscurile la care ne expunem mancand un astfel de ou.

Insusi designerul recunoaste ca nu se cunosc efectele unor astfel de oua manipulate genetic asupra sanatatii oamenilor. Cu toate ca teoretic ingineria genetica poate produce astfel de creatii care sfideaza legile naturii, proiectul designerului britanic este departe de a fi pus in practica prea curand. Si asta pentru ca momentan efectele secundare ale produselor modificate genetic asupra sanatatii sunt deocamdata necunoscute.

Consumul alimentelor manipulate genetic poate provoca efecte imprevizibile pentru organismul uman, insuficient studiate, recunosc cercetatorii. In ultimii ani, medicii se confrunta cu tot mai multe alergii cauzate de cresterea toxicitatii alimentelor, de multe ori puse pe seama manipularii genetice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *