Bucuresti: Biciclistii, dati jos dupa trotuare

Bucuresti: Biciclistii, dati jos dupa trotuare
Bucuresti: Biciclistii, dati jos dupa trotuare

Odata cu reinceperea trasarii marcajelor rutiere pe strazile Capitalei, luna aceasta, ar putea fi trasate si piste noi de biciclete. Acestea nu vor mai fi pe trotuar, ca pana acum, ci direct pe carosabil. Retrasarea marcajelor rutiere a inceput in Bucuresti din 1 martie,

dupa ce bulevardele Capitalei au stat timp de peste un an de zile fara marcaje din cauza unui litigiu in care a fost implicata Administratia Strazilor.

Ideea de a amenaja pistele de biciclisti pe carosabil nu este noua.

Inca din vara anului trecut a fost constituita o comisie la nivelul Primariei Capitalei, in care municipalitatea, alaturi de reprezentanti ai ONG-urilor, RATB si Brigazii Rutiere au propus mutarea pistelor pe carosabil.

Comisia s-a intrunit de mai multe ori in ultimul an de zile, insa nu s-a ajuns la o solutie certa in problema pistelor de biciclete.

In total in Bucuresti au fost amenajati peste 160 de kilometri de piste pentru biciclete, structurate in aproape 40 de tronsoane.

Acestea au fost amenajate in doua etape: prima, cuprinzand in jur de 10 tronsoane, finalizata in 2008, iar cea de-a doua etapa, cuprinzand aproape 30 de tronsoane, a fost finalizata in 2010.

Acestea insumeaza o investitie totala de peste 10 milioane de lei de la bugetul municipalitatii.

Dintre acestea, Politia Rutiera a desfintat 20 de piste de biciclete din Bucuresti, adica aproape toate pistele nou-amenajate, iar biciclistiii nu mai au acum voie sa circule pe ele.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

103,714FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente