Oxfam avertizeaza: catastrofele climatice sunt iminente

Numarul populatiei afectate de schimbarile climatice este in crestere cu 50% afirma grupul nonguvermanetal Oxfam International.
inundatii
Sistemele umanitare prezente abia sunt in stare sa faca fata arata un studiu al grupului. Se avertizeaza ca acestea sunt in pericol de a fi complesite de o serie de evenimente asemenea inundatiilor, furtunilor, secetelor etc.
Grupul militeaza pentru o schimbare radicala a sistemelor astfel incat ajutorul umanitar sa fie trimis impartial fara a se face uz de criterii politice sau de alta natura.
Rob Bailey, reprezentant Oxfam, a relatat pentru BBC ca a fost necesara o crestere a investitiei in ajutorul umanitar, dar problema nu se reduce doar la bani: “Trebuie sa vedem ca banii sunt chetuiti intr-un mod cat mai eficient ” afirma acesta.
In acest moment populatia saraca din tarile in curs de dezvoltare care se confrunta cu aceste dezastre are de-a face practic cu un fel de loterie la nivel global. In 2004 echivalentul a 1200$ au fost cheltuiti pentru fiecare victima facuta de tsunami-ul asiatic, fata de cei 23 $ pe persoana pentru criza recenta din Ciad.
“Exista o nepotrivire uriasa in privinta modului in care banii sunt cheltuiti.” afirma Bailey.
Oxfam militeaza de asemanea pe o concentrare sporita asupra ajutorului acordat tarilor si comunitatiilor in prevenirea si anticiparea neplacerilor cauzate de schimbarile climatice.

Sursa: BBC

Articole similare

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,539FaniÎmi place
97CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente