Oxfam avertizeaza: catastrofele climatice sunt iminente

1
505
Ministrul Mediului: Una din cauzele care au dus la inundaţii este defrişarea masivă a pădurilor

Numarul populatiei afectate de schimbarile climatice este in crestere cu 50% afirma grupul nonguvermanetal Oxfam International.
inundatii
Sistemele umanitare prezente abia sunt in stare sa faca fata arata un studiu al grupului. Se avertizeaza ca acestea sunt in pericol de a fi complesite de o serie de evenimente asemenea inundatiilor, furtunilor, secetelor etc.
Grupul militeaza pentru o schimbare radicala a sistemelor astfel incat ajutorul umanitar sa fie trimis impartial fara a se face uz de criterii politice sau de alta natura.
Rob Bailey, reprezentant Oxfam, a relatat pentru BBC ca a fost necesara o crestere a investitiei in ajutorul umanitar, dar problema nu se reduce doar la bani: „Trebuie sa vedem ca banii sunt chetuiti intr-un mod cat mai eficient ” afirma acesta.
In acest moment populatia saraca din tarile in curs de dezvoltare care se confrunta cu aceste dezastre are de-a face practic cu un fel de loterie la nivel global. In 2004 echivalentul a 1200$ au fost cheltuiti pentru fiecare victima facuta de tsunami-ul asiatic, fata de cei 23 $ pe persoana pentru criza recenta din Ciad.
„Exista o nepotrivire uriasa in privinta modului in care banii sunt cheltuiti.” afirma Bailey.
Oxfam militeaza de asemanea pe o concentrare sporita asupra ajutorului acordat tarilor si comunitatiilor in prevenirea si anticiparea neplacerilor cauzate de schimbarile climatice.

Sursa: BBC

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.