Padis sub asaltul ilegalistilor?

Tarusi batuti pentru o posibila constructie in Padis, intr-o zona de conservare speciala

Clubul Ecologic Transilvania din Cluj ne-a sesizat un aspect ingrijorator din zona protejata Padis.

Este vorba despre ceea ce pare a fi o viitoare constructie. „Va sesizam faptul ca in zona preconizatei si mult mediatizatei «partii de schi» din zona Padis se pun bazele unei viitoare constructii, despre a carei legalitate ne punem semne serioase de intrebare, aflandu-se in Zona de Conservare Speciala a Parcului Natural Apuseni, in apropierea Molhasurilor de la Izbuce. Ne exprimam temerea ca astfel de actiuni vor conduce la distrugerea iremediabila a zonei. Speram totodata ca institutiile abilitate in aplicarea si respectarea legilor vor actiona prompt pentru stoparea acestei initiative si pedepsirea celor vinovati”, ne-au transmis ecologistii din Cluj-Napoca.

Nedumerirea autoritatilor

Am contactat Primaria comunei Budureasa, din a carei teritoriu administrativ-teritorial face parte si platoul Padis. Am intrebat secretarul comunei, pe Felicia Viorica Bustea, daca exista autorizatie pentru o asemenea constructie/actiune. „Nu am dat autorizatie de constructie”, a reactionat secretarul comunei, care nu parea a fi la curent cu localizarea Molhasurilor de la Izbuce. Felicia Bustea ne-a transmis apoi ca daca respectiva constructie se afla in intravilan, atunci emiterea autorizatiei de constructie cadea in competenta Primariei Budureasa, iar daca e in extravilan, atunci Consiliul Judetean era cel chemat sa dea autorizatia de constructie. „Mai mult nu stiu”, s-a limitat sa ne spuna secretarul comunei.

JB a sesizat si Consiliul Judetean despre aceasta problema. Seful de cabinet al presedintelui Popa, Cristian Bodea, ne-a transmis punctul de vedere al Arhitectului Sef al Judetului, Maria Simon.

„Astazi (luni – n.r.) am primit si eu aceasta sesizare. Noi nu am autorizat nimic in zona, iar dupa poze par sa fie niste tarusi care nu sunt constructii. Vom trimite o sesizare la Primaria administratiei locale Budureasa pentru a lua masurile legale”, se arata in comunicarea arhitectului-sef de la Consiliului Judetean. Intrebat, la randu-i, pe aceasta tema, presedintele CJ Bihor, Cornel Popa, a parut sa nu stie despre ce e vorba, dar a sustinut ca se va interesa.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente