Padure plantata la intrarea in Targu Jiu

Aproximativ 2.000 de puieti de diferite specii au fost plantati ieri in zona Barsesti, chiar la intrarea in Targu Jiu.
puieti
Actiunea de sadire a copaceilor a fost organizata de Primaria Targu Jiu si Agentia pentru Protectia Mediului (APM) Gorj. La aceasta au participat un numar mare de angajati ai institutiilor publice: 40 de politisti, 20 de lucratori ai Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta, 20 de angajati ai APM Gorj, 20 de salariati ai Primariei Targu Jiu, precum si 30 de elevi de la Liceul nr. 2. Organizatorii nu se asteptau la un numar asa de mare de participanti si nu au avut destule lopeti si tarnacoape.

Gheorghe Fometescu, directorul APM Gorj, a precizat ca s-au plantat goruni, paltini, salcami si mojdrean. Puietii au fost pusi la dispozitie de Directia Silvica Gorj.

Gabriel Sanda, viceprimarul municipiului Targu Jiu, a precizat ca actiunea are drept scop aducerea padurii la „portile” orasului: „Scopul nostru este sa aducem mai aproape liziera padurii, care se afla la aproximativ 500 de metri de intrarea in oras. Ne dorim sa avem un mediu curat, iar padurea are un rol important pentru improspatarea aerului”.

Actiunile de plantare vor continua si in perioada urmatoare. Gheorghe Fometescu a spus ca intentioneaza sa incheie o colaborare cu Protoieria Targu Jiu si Targu Carbunesti pentru a sadi puieti in jurul bisericilor. Acesta spera ca preotii ii vor da o mana de ajutor

In ultima perioada, APM Gorj a organizat activitati de plantare si ecologizare in mai multe zone ale judetului, in urma carora au fost plantati peste 4.000 de copaci. La aceste actiuni au participat elevi si studenti.

Sursa: Gazeta de Sud

Articolul precedentParcari ecologice in Banie
Articolul următorApe contaminate in Banat

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

103,714FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente