Padurea devine tot mai scumpa

0
316
Padurea devine tot mai scumpa
Padurea devine tot mai scumpa
Padurea devine tot mai scumpa
Padurea devine tot mai scumpa

Proprietarii de paduri vor fi obligati sa achite contravaloarea pazei. Astfel, detinerea unor terenuri cu vegetatie forestiera incepe sa fie si costisitoare pentru multi dintre argeseni. Statul nu va mai acoperi costurile de administrare si paza a padurilor private si ii va obliga pe proprietari sa isi asume aceste cheltuieli. Masura a fost luata deoarece aceste plati alocate de la buget ar contraveni normelor Uniunii Europene.

Codul Silvic impune, in forma actuala, acordarea de la bugetul de stat a unor sume anuale pentru gestionarea durabila a fondului forestier proprietate privata a persoanelor fizice si juridice, daca suprafata proprietatii forestiere este mai mica sau egala cu 30 hectare.

Finantarea administrarii padurilor proprietate privata in suprafata mai mica de 30 hectare se face la un cost minim estimativ de 10 euro/hectar anual la care se adauga si cheltuielile de paza a padurilor retrocedate. Detinerea de paduri si terenuri agricole devine, astfel, foarte scumpa pentru oamenii de rand care, probabil, vor fi nevoiti sa le vanda la preturi de nimic pentru smecherii care stau, cum se spune, la cotitura!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.