Padurea Faget, curatata cu ocazia Festivalului Transeuropa

Transeuropa

Festivalului Transeuropa, organizat de European Alternatives, va avea loc la Cluj-Napoca in perioada 4-15 mai cu o serie de proiectii, expozitii si dezbateri, precum si ecologizarea Padurii Faget. La evenimente vor participa invitati din Spania, Franta, Belgia, Olanda, Marea Britanie, Cehia, Germania si Ungaria.

Cluj-Napoca este si in acest an pe lista celor 12 orase europene in care se desfasoara simultan Festivalul Transeuropa, primul festival transnational cultural, artistic si politic. Deschiderea festivalului va avea loc in 4 mai, la Casa Tranzit, de la ora 19, iar invitatul special al serii va fi Joanne Richardson, video-artistul care va proiecta patru filme documentare despre “momentul 1989”.

Proiectiile vor fi urmate de mese rotunde pe tema neocolonialismului, a turismului, consumerismului si a auto-colonizarii. Tot in deschiderea festivalului va avea loc inaugurarea instalatiei “The ground was divided…we jumped” a artistului turc Can Altay, care se va desfasura in acelasi timp la Paris, Londra si Bologna. Festivalul este organizat de o retea de tineri activisti, artisti si intelectuali.

Seria evenimentelor include o expozitie de arhitectura urbana dintre Londra si Cluj-Napoca, a artistei Sanziana Craciun care va fi inaugurata in L”Atelier Cafe pe data de 10 mai, dar si o expozitie de fotografie despre exprimarea homosexualitatii in Europa Centrala si de Est, precum si proiectia filmului Morgen. Una dintre actiuni este ecologizarea Padurii Faget, alaturi de studenti romi, Erasmus internationali, pe data de 8 mai. Forumul final din data de 15 mai va aborda tematica drepturilor romilor in context transnational, unde invitat de onoare este Sir Thomas Acton, unul din cei doi profesori de Cultura Romani din lume.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,542FaniÎmi place
97CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente