Padurea Schullerwald va fi inaugurata in acest sfarsit de saptamana

Padurea Schullerwald va fi inaugurata in acest sfarsit de saptamana
Padurea Schullerwald va fi inaugurata in acest sfarsit de saptamana

Padurea Schullerwald va fi inaugurata in acest sfarsit de saptamana printr-un amplu program artistic si de divertisment care va culmina, duminica seara, cu un recital al formatiei Directia 5.

Proiectul intitulat “Modernizarea si extinderea infrastructurii turistice de agrement si a utilitatilor conexe in Municipiul Bistrita – Padurea Schullerwald”, lansat de Primaria Bistrita are o valoare totala de 6.978.403,29 lei, din care: 2.389.049,53 lei – valoarea eligibila nerambursabila din FEDR (50%); 2.389.049,53 lei – contributie proprie (50%); 1.146.743,77 lei – valoarea TVA aferenta cheltuielilor eligibile; 1.053.560,46 lei – valoarea neeligibila estimata. Peste cinci milioane de lei, fara TVA, au fost estimate pentru executia lucrarilor de modernizare a Padurii Schullerwald.

Cele 30 de hectare amenajate ale Padurii Schullerwald constituie, un cadru frumos si ingrijit care ofera vizitatorilor numeroase posibilitati de a petrece ore agreabile in aer liber.
Primarul Oviudiu Cretu a precizat „am dorit sa realizam un adevarat loc pentru picnic, iar cu finantare europeana s-a reusit acest lucru. Este o realizare importanta, inca un loc pentru petrecerea timpului in aer liber intr-un cadru foarte placut. S-a facut munca de buna calitate, va rezista in timp si cred ca lumea va aprecia ce s-a facut aici. Nu este usor sa realizezi un astfel de proiect, sa obtii finantare, sa gestionezi lucrarile si sa se realizeze proiectul asa cum ai dorit. Bistritenii vor avea acces gratuit la tot ceea ce am facut noi aici si ii invit sa se bucure de Padurea Elevilor, pentru ca asa se traduce Schullerwald. Intentionam, in viitor, sa o si dam in grija elevilor.
Sunt multe pasari si veverite aici, sunt realizate inclusiv hranitori si, poate, in timp, padurea va fi inconjurata cu un gard si vom aduce pui de caprioara abandonati”.
Principalele lucrari executate la aceasta infrastructura de agrement turistic si de recreere, creata pe o suprafata de aproximativ 30 de hectare, au constat in:
– reamenajarea si extinderea retelei de alei destinate accesului in toate zonele functionale ale Padurii Schullerwald, precum si pentru promenada;
– realizarea a doua terenuri de sport multifunctionale pentru fotbal / baschet / handbal / volei;
– amenajarea unui teren pentru skateboard si role;
– amenajarea a 6,3 km de alei, din care: 1,7 km pentru cicloturism si 4,6 km pentru promenada;
– realizarea a 2.240 ml retea de apa si canalizare;
– realizarea a 630 ml retea de iluminat;
– amenajarea a sapte zone de recreere dotate cu: foisoare, 4 mese de ping-pong, 3 turnuri de observare, un teren de paintball, pergole cu banci, pergole semicirculare, un labirint cu pergola;
– realizarea a trei locuri de joaca pentru copii de diferite varste, amenajate cu: un perete pentru catarari, tiroliana, bac nisip, leagan, masuta pentru persoane cu dizabilitati, podulet de trecere, balansoare, leagan „cuib de pasare”, sistem de joaca;
– realizarea unei zone de picnic amenajata cu 20 de gratare, 20 de mese si banci;
– realizarea a 10 zone de popas amenajate cu banci;
– scena pentru diverse evenimente;
– 230 m drum de acces si 30 de locuri de parcare;
– 1 post de transformare pentru energie electrica;
– grup sanitar si toalete mobile;
– sistem de colectare a deseurilor;
– panouri de informare.
Proiectul este finantat prin Programul Operational Regional, care este implementat la nivel national de catre Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice in calitate de Autoritate de Management, iar la nivel regional de catre ADR Nord-Vest, organism intermediar al programului ce monitorizeaza implementarea acestui proiect.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,345FaniÎmi place
97CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente