Padurea Strehareti, defrisata de hotii de lemne

Padurea Strehareti, defrisata de hotii de lemne

Padurea Strehareti a ajuns raiul pentru cei certati cu legea. Taierile repetate de copaci au facut ca situatia sa degenereze intr-o veritabila defrisare. Autoritatile par ca sunt depasite de problema, dovada fiind si imaginile ce pot fi vazute la fata locului.

Cea mai elocventa imagine a prapadului lasat in urma de persoane care, din nevoia de a face un ban – fie el si ilegal, nu mai tin cont de nimic, poate fi vazuta aproape de iesirea din Padurea Strehareti, pe strada ce duce spre cimitirul cu acelasi nume. Pe o suprafata de peste o suta de metri patrati, toti copacii, indiferent de grosime, au fost pusi la pamant. Imaginile de la fata locului indica o veritabila defrisare, copacii fiind taiati la rand si nu pe sarite. Nici vreascuri nu au mai ramas in locul cu pricina, totul a fost bine curatat. Viceprimarul Ana Anghel declara ca situatia dezastrului este cunoscuta la nivelul Primariei Slatina si ca s-au luat masuri pentru descurajarea viitorilor doritori de lemne din zona cu pricina.
„Este adevarat, am avut ceva probleme cu niste cetateni de etnie rroma care se aprovizionau de acolo cu lemne. Am discutat cu Politia Locala sa faca ceva in acest sens, sa puna oameni acolo, sa ia masuri, dar sa nu mai aud ca se taie copaci. Nu este admisibil sa isi faca unii de cap acolo pentru ca oamenii nostri platiti sa faca o munca nu si-o fac. Cred ca, dupa aceasta discutie, nu s-au mai raportat taieri de copaci in zona. Nu stiu ce au facut, dar nu ni s-a mai semnalat nimic in acest sens”, ne-a declarat Anghel.
30 de hoti de copaci, amendati
Seful Politie Locale Slatina, Adrian Pop, a confirmat declaratiile viceprimarului. „Am inasprit masurile in proximitatea si in interiorul Padurii Strehareti din cauza taierilor de copaci ilegale. Aproape ora de ora, o patrula a noastra are datoria sa treaca prin zona cu pricina pentru a verifica ce se intampla. In actiunile noastre ne ajutam si de camerele video ale sistemului de supraveghere montat in oras, una dintre acestea fiind montata chiar pe strada ce iese din padure, spre cimitir, adica singura cale de acces folosita mai des de taietorii de copaci. Noi am surprins de multe ori persoane certate cu legea in zona, pe unii i-am amendat daca i-am prins cu obiecte pe care nu le-au putut justifica, iar altora le-am dat drumul dupa ce le-am confiscate uneltele cu care venisera sa taie copaci, dar nu apucasera inca sa isi duca la indeplinire planul”, a afirmat Pop.
De la inceputul anului si pana in prezent, aproximativ 30 de persoane au fost amendate de politistii locali slatineni pentru taierilor copacilor in Padurea Strehareti.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente