Fondul forestier de stat s-a redus cu 17% în zece ani
Fondul forestier de stat s-a redus cu 17% în zece ani
Actiune pentru protectia fondului forestier in judetele Arges si Valcea

In urma unei actiuni care a avut loc in perioada 17-20 Iulie a.c., in judetele Arges si Valcea, au fost depistate trei infractiuni, aplicate 47 de sanctiuni contraventionale, iar unei societati comerciale i-a fost suspendata activitatea.

In perioada 17 – 20 iulie a.c., politisti din cadrul Directiei de Ordine Publica – Serviciul Protectia Fondului Forestier si Piscicol au coordonat direct activitatile desfasurate la nivelul I.P.J. Arges si I.P.J Valcea pentru prevenirea si combaterea taierilor ilegale de arbori.

Activitatile au fost derulate in comun cu specialisti silvici din cadrul Ministerului Mediului si Padurilor – Directia de Control in Silvicultura, inspectoratelor teritoriale regim silvic si vanatoare Valcea, Brasov si Ploiesti, Garda Financiara si Garda Nationala de Mediu.

Pe parcursul activitatilor au fost verificate 24 de societati comerciale care isi desfasoara activitatea in acest domeniu si un ocol silvic. Totodata, au fost efectuate 56 de controale privind circulatia materialului lemons.

In urma acestor activitati au fost depistate trei infractiuni de taiere fara drept de arbori si furt de arbori si au fost aplicate 47 de sanctiuni contraventionale in valoare de aproape 200.000 de lei.

Au fost confiscati 280 m.c de material lemons, in valoare de peste 40.000 de lei, iar la trei societati comerciale s-a dispus suspendarea activitatii pana la intrarea in legalitate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here