Iasi: Puietii plantati in aceasta primavara in locul arborilor taiati n-au facut fata secetei si au murit
Iasi: Puietii plantati in aceasta primavara in locul arborilor taiati n-au facut fata secetei si au murit

Puietii plantati in aceasta primavara in locul arborilor taiati n-au facut fata secetei si au murit. Saptamanile fara ploaie au rapus copacii fara radacini adanci, mai ales ca angajatii Primariei i-au udat dupa acelasi program ca si in anii mai putin secetosi.

Asa se face ca atat in Copou, cat si pe bulevardul Stefan cel Mare, umbra a devenit tot mai rara.

In primavara, angajatii SC Servicii Publice au curatat coroanele copacilor din tot orasul si au taiat unii arbori ce pareau putrezi. In locul lor au plantat din loc in loc puieti, insa putini dintre acestia au facut fata verii. La fel s-a intamplat si cu unii copaci ajunsi la maturitate.
Nu pot sa-mi dau seama. Cred ca pamantul, seceta sunt de vina. Pe de alta parte,
au pus asfalt pana la tulpina copacului, apoi cum sa mai creasca copacul?.

Copacii astia? Pacat. Nu stiu. Sunt pusi in primavara, inseamna ca nu s-au prins. Dar au facut totusi frunze… Probabil s-au uscat de la lucrarea asta. Stiti ca a fost sapat pe-aicea tot. Probabil atuncea i-au omorat. As recomanda autoritatilor sa aiba mai multa grija si sa pastreze mai ales padurea din Copou.
Reprezentantii Primariei spun ca ei au udat copacii conform programului din anii anteriori, desi in aceasta vara a fost seceta mare.
Sebastian Buraga, purtator de cuvant Primaria Iasi: Programul pe care-l avem in Copou de udat, ca si in restul platbandelor de pe strazile din municipiul Iasi sau in parcuri, este de doua ori pe saptamana. Este acelasi program de ani de zile. Este adevarat ca o parte din acesti pomi se mai usuca, in momentul in care acestia se usuca vor fi inlocuiti cu puieti noi, adusi din pepiniera proprie de la Servicii Publice.
Daca se vor planta noi puieti, acestia vor trebui ingrijiti si udati cu mai multa atentie, altfel vor avea aceeasi soarta ca a celor care s-au uscat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here