Paleontologii au descoperit in Emiratele Arabe Unite urmele pasilor unor elefanti datand din urma cu sapte milioane de ani

Paleontologii au descoperit in Emiratele Arabe Unite urmele pasilor unor elefanti datand din urma cu sapte milioane de ani

Paleontologii au descoperit in Emiratele Arabe Unite urmele pasilor unor elefanti datand din urma cu sapte milioane de ani, considerate cele mai vechi urme de acest tip, care alcatuiesc totodata cea mai lunga „pista“ astfel pastrata din lume.

Descoperirea, publicata miercuri in revista stiintifica britanica Biology Letters, a fost facuta in situl paleontologic Mleisa 1, intr-o formatiune geologica datand de la sfarsitul miocenului.

Amprentele acelor pasi au fost lasate de o turma de cel putin 13 elefanti, de diverse varste, care mergeau in noroi, potrivit unui studiu coordonat de Faysal Bibi, de la Museum für Naturkunde din Berlin.

Urmele intarite in noroi au fost apoi acoperite, inainte ca eroziunea sa le readuca la lumina, dupa sapte milioane de ani. Ele formeaza cea mai veche dovada fosila a trecerii unei turme de elefanti, care atesta si interactiunile sociale complexe din sanul ei.

O amprenta mai mare, separata de celelalte, ar apartine unui mascul. Elefantii se organizeaza in societati matriarhale, separate pe sexe.
Masculii sunt crescuti in familiile lor pana la adolescenta. Ei isi parasesc apoi familiile pentru a trai singuri, asociindu-se din cand in cand unor grupuri mari, conduse de femele, in special pentru a se reproduce.

Amprentele masculului au fost descoperite pe o lungime de 260 de metri. Aceasta ar putea fi cea mai lunga serie de urme fosile din lume.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

103,714FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente