Pana a schimbat total Codul Silvic promovat de Varga

Iohannis a retrimis Parlamentului Legea de modificare a Codului Silvic: Crează premisa unui tratament juridic discriminator
Pana a schimbat total Codul Silvic promovat de Varga
Pana a schimbat total Codul Silvic promovat de Varga

Lucia Varga, liberala care a detinut functia de ministru delegat pentru Ape Paduri si Piscicultura in timpul defunctului Guvern USL, nu a tinut cont de parerile specialistilor in elaborarea Codului Silvic. Aceasta este critica pe care actualul ministru de resort, Doina Pana, a facut-o publica la Oradea in cursul zilei de sambata (10 mai). Social-democrata a mentionat ca varianta de Cod a Luciei Varga „a nemultumit pe toata lumea” si ca, acum, versiunea care va fi aprobata de Executivul condus de Victor Ponta are si girul specialistilor. De altfel, ministru Pana spune ca forma finala a documentului cu pricina a fost redactata dupa o intrunire de 2 zile la Brasov, iar Codul Silvic rescris are o „forma benefica tuturor”.

Reamintim ca Lucia Varga s-a plans in mai multe randuri (dar mai ales dupa iesirea PNL de la guvernare) de faptul ca Executivul din care a facut parte a blocat cu buna stiinta aprobarea Codului, motivul suspectat fiind ca prevederile din versiunea dorita de deputatul bihorean ar fi adus atingere grupurilor de interese (neortodoxe) din domeniul forestier, apropiate de unele cercuri politice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *