Panasonic a dezvoltat un nou tip de catalizator pe baza de metal alcalin

Noul produs ar trebui sa fie o alternativa mai ieftina la tehnologia curenta.nou catalizator

Panasonic Corporation a anuntat ca a reusit sa dezvolte un nou catalizator care foloseste un compus metalic alcalin pentru a descompune si purifica particulele de materie din gazul de esapament al motoarelor diesel si ca a inceput livrarile de mostre luna aceasta.

Pe masura ce reglementarile privind emisiile de carbon au devenit mai presante, in special in Japonia, Statele Unite si Europa, acest catalizator este foarte asteptat deoarece prezinta o solutie ieftina pentru autovehiculele diesel.

Noul catalizator pe baza de metal alcalin dezvoltat de Panasonic Ecology Systems accelereaza oxidarea particulelor si le descompune direct, fara a folosi platina. El ofera acelasi nivel de performanta a combustiei ca un catalizator cu platina, dar la o temperatura mai joasa (cu aproximativ 20%, experiment de laborator).

Asta inseamna ca e necesara mai putina energie pentru a mentine temperatura optima pentru reactiile catalitice, reducand astfel emisiile de CO2 si contribuind la conservarea energiei.

Cand este utilizat la aceeasi temperatura ca si catalizatorul conventional, cu platina, noul catalizator chiar mareste viteza de combustie. Prin comparatie, actualul echipament de tratare a gazului de esapament de la mtoarele diesel foloreste platina drept catalizator de purificare, sporindu-i costurile si facandu-l susceptibil la fluctuatii de pret.

Pe langa faptul ca utilizeaza un nou compus metalic al catalizatorului, Panasonic a creat si o tehnologie de imbracare a acestuia care sporeste performanta catalizatorului cu o varietate de filtre (cordierita, SiC, metal, etc). A fost dezvoltat si un nou aditiv, pentru a rezolva problema de durabilitate asociata cu un catalizator pe baza de metal alcalin, facand astfel posibila noua tehnologie.

Sursa: Realitatea TV

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,327FaniÎmi place
97CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente