Pangolinul, o specie amenintata ce este servita la masa in Asia

Apetitul insatiabil al chinezilor pentru pangolin, un soi de furnicar, ameninta supravietuirea acestor mamifere esentiale pentru controlul daunatorilor din Asia de sud-est, iar guvernele trebuie sa faca ceva pentru a-l proteja, avertizeaza expertii. pangolin

„Din cauza cererii foarte mari si a scaderii populatiei salbatice din China, pangolinii au ajuns pe lista animalelor pe cale de disparitie”, spune grupul ecologist TRAFFIC, intr-un raport.

„China are o intreaga istorie in consumul de pangolin pentru carnea sa si pentru realizarea medicamentelor traditionale. Aceste animale nu au dinti si sunt mamifere ce controleaza daunatorii prin mancarea furnicilor si termitelor.

In anumite tari asiatice, pangolinul este cunoscut pentru accentuarea virilitatii masculine si pentru capacitatea sa de a vindeca alergiile.

Populatia de pangolini nu mai rezista la braconaj, ce poate fi oprit doar de o actiune puternica a guvernelor din regiune”, a declarat Chris Shepherd, director al TRAFFIC Asia de sud-est.

Un purtator de cuvant al TRAFFIC a declarat pentru AFP ca nu exista estimari ale populatiei ramase de pangolini, insa a precizat ca acestia sunt cele mai traficate mamifere din Asia.

Autoritatile au capturat 24 de tone de pangolini congelati din Sumatra si Vietnam in martie 2008 si alte 14 tone, tot din Sumatra, la patru luni distanta.

„Aceste animale timide ne aduc un serviciu vital, care ne-a salvat de cheltuirea a milioane de dolari, si nu putem sa trecem cu vedere rolul lor ecologic de controlori naturali ai furnicilor si termitelor”, spune Simon Stuart, de la International Union for Conservation of Nature (IUCN).

Sursa: Realitatea TV

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *