Panouri solare pentru apa calda si caldura

4
476

Primele proiecte-pilot de folosire a surselor regenerabile de energie vor fi implementate in Bucuresti in urmatoarele sase luni.

Locuitorii Capitalei care vor sa foloseasca astfel de surse vor fi sprijiniti prin masuri fiscale, a declarat ieri viceprimarul Capitalei, Ioan Grigore Popa. Cetatenii care stau in locuinte individuale pot folosi mai multe surse regenerabile, de exemplu hidro-eolian-solar-biomasa, care pot acoperi intregul consum energetic pe tot parcursul anului. Un astfel de proiect costa aproximativ 5.000 de euro.

Directorul executiv al Fundatiei Terra Mileniul III, Ionut Apostol, prezent la eveniment, a afirmat ca utilizarea acestor echipamente in gospodarii va avea o contributie importanta la limitarea utilizarii combustibililor fosili si a emisiilor de gaze cu efect de sera. Utilizarea surselor regenerabile va duce si la reducerea facturii la energie pentru consumatori.

Consumatorii casnici pot opta pentru utilizarea surselor regenerabile de energie, fie pentru locuinte individuale, fie in cadrul blocurilor multietajate. Ei isi pot instala panouri solare pentru obtinerea energiei termice – apa calda menajera si agent termic pentru incalzire, dupa cum a precizat Apostol. „Instalarea unor panouri solare pentru obtinerea energiei termice este o investitie cu costuri reduse, beneficii imediate si perioada scurta de rambursare a investitiei”, a adaugat directorul excutiv al Fundatei Terra Mileniul III.

Sursa: Evenimentul Zilei

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.